14 december 2014 In de media

Vitesse ook niet langs Groningen

Vitesse heeft zondag voor de zevende keer op rij niet weten te winnen. Tegen FC Groningen werd het in de Euroborg 1-1.
Trainer Peter Bosz koos in de Euroborg voor Kelvin Leerdam en Josh McEachran als vervangers van de geschorsten Pröpper en Wallace. Verder posteerde de oefenmeester Bertrand Traore in de punt van de aanval. Dat ging ten koste van de Nigeriaan Abiola Dauda, die op de bank plaats moest nemen.

Mahi faalt

FC Groningen kreeg kansen om de score te openen, maar spits Mimoun Mahi faalde tweemaal in kansrijke positie.

Vitesse wist lange tijd weinig te creeëren. De eerste echt goede aanval (na een half uur spelen) leverde meteen gevaar op. Valeri Qazaishvili schoot echter over na een voorzet vanaf rechts van Renato Ibarra.

0-1 door Traore

Even voor rust bracht Traore Vitesse op voorsprong met een inzet via de paal. Tjaronn Chery antwoordde namens Groningen, maar Eloy Room redde prima.

Goede kansen

Na de rust verzuimde Vitesse verder afstand te nemen van de Groningers ondanks een paar goede kansen. Eest was het Qazaishvili die te veel tijd nodig had na een mooie pass van Marko Vejinovic. Daarna kreeg Traore de mogelijkheid om zijn tweede te maken, maar hij schoot recht op Groningen-doelman Sergio Padt. De keeper weerhield daarna ook Qazaishvili weer van scoren.

Gelijkmaker

Toch was het Groningen dat scoorde. Eloy Room kon een schot van Mahi niet onder controle krijgen en Tjaronn Chery was Kelvin Leerdam te snel af en tikte de gelijkmaker binnen uit de rebound.

Invaller Zakaria Labyad had vervolgens dé kans om Vitesse weer aan de leiding te brengen nadat de eveneens ingevallen Dauda een terugspeelbal wist  te onderscheppen. De kans was niet aan Labyad besteed, want hij schoot hoog over.

Vlak voor tijd leek Groningen aan het langste eind te trekken, maar in alle hectiek belandde de bal niet in het doel omdat Vitesse-aanvoerder Kashia de bal voor de doellijn wegschoot.

FC Groningen – Vitesse 1-1

0-1 Traore 42.
1-1 Chery 61.

Opstelling Vitesse: Room; Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; McEachran, Vejinovic (90. Nakamba), Qazaishvili; Ibarra, Traore (74. Dauda) en Oliinyk (64. Labyad).
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: