Vitesse in de media
Vitesse ontbindt contract Jonathan Reis 26/11/2013

Het contract van Jonathan Reis bij Vitesse wordt per 1 december ontbonden. De Braziliaanse spits werd twee maanden geleden teruggezet naar de beloften omdat hij zich volgens trainer Peter Bosz 'buiten de ploeg' had geplaatst.

De 24-jarige Reis had nog een doorlopend contract bij de Arnhemse club tot 30 juni 2016. Volgens technisch directeur Mo Allach speelde bij de spits het verlangen om terug te keren naar Brazilië.

'Nieuwe start in Brazilië'
Opvallend was al dat Reis maandagavond niet meespeelde met de beloften. Hij zou na familiebezoek in Brazilië niet zijn teruggekeerd bij Vitesse. In een persverklaring geeft Allach aan dat er voor Reis te weinig perspectief was op sportief gebied. 'In Brazilië kan hij een nieuwe start maken en hopelijk zijn oude niveau weer benaderen. We nemen nu afscheid van de voetballer Reis, maar voor de persoon Jonathan staat de deur in Arnhem altijd open.'

Diverse aanvaringen
Dit seizoen boterde het al sinds de voorbereiding niet tussen Reis en een deel van de spelersgroep. Er waren diverse aanvaringen tijdens trainingen, waarbij de aanvaller ook een slechte inzet werd verweten. Trainer Peter Bosz zette Reis op 20 september al uit de selectie. Bosz was dinsdagmiddag (nog) niet bereikbaar voor commentaar.

Nieuwe spits
De kans is groot dat Vitesse zich tijdens de winterstop, als de transfermarkt weer open gaat, zal versterken met een nieuwe centrumspits. Op dit moment heeft de Arnhemse club alleen Mike Havenaar in de selectie voor die positie.
 

 
Jonathan Reis (24) keert terug naar thuisland Brazilië

Het contract van Jonathan Reis bij Vitesse wordt per 1 december aanstaande ontbonden. De contractbeëindiging is in goed overleg met de speler tot stand gekomen. Reis had bij Vitesse een doorlopend contract tot en met 30 juni 2016.

Mohammed Allach, technisch directeur Vitesse: "Er was voor Jonathan bij Vitesse te weinig perspectief op sportief gebied. Zoals bekend maakte Jonathan tijdelijk geen deel meer uit van de A-selectie. Daarbij speelt het verlangen op om terug te keren naar Brazilië. Die twee aspecten samen maken dat een tussentijds vertrek voor zowel Jonathan als Vitesse beter is. In Brazilië kan hij een nieuwe start maken en hopelijk zijn oude niveau weer benaderen. Wij wensen Jonathan alle goeds, zowel privé als in zijn verdere voetbalcarrière. We nemen nu afscheid van de voetballer Jonathan Reis, maar voor de persoon Jonathan staat de deur in Arnhem altijd open."

Jonathan Reis: "De belangrijkste reden voor mijn vroegtijdige vertrek bij Vitesse is dat ik met mijn gezin terug wil naar Brazilië. Ook sportief gezien heb ik daar meer kansen om te spelen in een eerste elftal. Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn tijd bij Vitesse. Deze club gaf mij het vertrouwen na mijn zware blessure en revalidatieperiode. Jammer genoeg heb ik niet zoveel voor de club kunnen betekenen als ik had gewild. Nu gaat mijn weg terug naar Brazilië en dat is goed. Ik wens Vitesse heel veel succes en blijf de club natuurlijk volgen."

Bron: Omroep Gelderland TxT / Vitesse.nl / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl