13 april 2014 In de media

Vitesse onderuit in doelpuntenfestijn

Vitesse heeft in de strijd om Europees voetbal een kostbare nederlaag geleden bij sc Cambuur. De Arnhemmers gaven tot twee keer toe een voorsprong uit handen (4-3).
Vitesse hoopte in Leeuwarden in ieder geval de vierde positie vast te houden. De Arnhemmers willen zich direct kwalificeren voor Europees voetbal en hoopten stiekem nog op de tweede plaats. Die kan Vitesse na zaterdag vergeten. Cambuur won in eigen huis van de nummer vier van de Eredivisie en speelde zich veilig.

Herpakken
De bezoekers kwamen na ruim twintig minuten aan de leiding. Kelvin Leerdam was bij een hoekschop alert bij de tweede paal en scoorde zijn achtste competitiedoelpunt van het seizoen. Kort daarna kwam Cambuur weer op gelijke hoogte. Martijn Barto kopte vanuit een vrije trap de 1-1 langs doelman Piet Velthuizen, die er niet goed uit zag bij de goal.

Vier minuten later keek Vitesse tegen een achterstand aan. Een voorzet van Jody Lukoki werd door Leerdam in zijn eigen doel gekopt. De bezoekers hadden moeite zich te herpakken na de 2-1, maar vlak voor rust bereikte Davy Pröpper Christian Atsu met een prachtige steekpass. De Ghanees rondde beheerst af alleen voor keeper Leonard Nienhuis (2-2).

Veilige zone
Vitesse ging na de pauze op zoek naar een nieuwe voorsprong. Die kwam er ook tien minuten na de thee. Vanuit een snelle counter kreeg Bertrand Traoré de bal voor de voeten. De huurling van Chelsea haalde hard uit en klopte Nienhuis in de korte hoek. De derde goal van Vitesse werd ook snel ongedaan gemaakt door Cambuur.

Een lange bal werd door aanvoerder Guram Kashia verlengd tot Bartholomew Ogbeche, die met wat geluk de bal langs Velthuizen kreeg: 3-3. Vijf minuten later kreeg Vitesse een nieuwe tik te verwerken. Lukoki zette door aan de rechterflank en vond Barto. De spits schoot vanaf de rand zestien de vierde goal voor Cambuur binnen. Vitesse kan de achterstand niet meer ongedaan maken en leed de achtste nederlaag van dit seizoen. PSV kan zondag bij winst op Feyenoord de vierde plaats overnemen.