23 juni 2017 In de media

Vitesse oefent tegen Istanbul Basaksehir

Vitesse speelt tijdens het trainingskamp in Oostenrijk op zaterdag 15 juli tegen het Turkse Istanbul Basaksehir.
De Turkse ploeg speelde in seizoen 2015|2016 tegen AZ in de voorronde van de Europa League. Onlangs maakte oud Feyenoord-speler Eljero Elia bekend komend seizoen voor de Turken uit te komen. De wedstrijd wordt op een nog nader te bepalen locatie en tijdstip afgewerkt in de regio Villach/Klagenfurt.  

Eerste training
De voorbereiding op het seizoen 2017|2018 start op zondag 25 juni met de eerste training op Papendal. Aanvang is 12.00 uur. 

KV Oostende
De eerste oefenwedstrijd is op zaterdag 8 juli. De wedstrijd wordt gespeeld bij RKSV Driel. Oostende was ook in 16|17 opponent in de voorbereiding. De Belgen pakten woensdagavond voor het eerst in de geschiedenis een Europees ticket door in de 'barrage' Racing Genk met 3-1 te verslaan. De ploeg mag in de derde voorronde instromen.

Trainingskamp
In de periode van 10 tot en met 16 juli gaat de selectie op trainingskamp naar Oostenrijk. In de regio Villach/Klagenfurt wordt op zaterdag 15 juli een oefenwedstrijd gespeeld tegen Instanbul Basaksehir. 

Praag
Op donderdag 20 juli staat de volgende, buitenlandse, wedstrijd op het programma. De ploeg van hoofdtrainer Henk Fraser oefent in Praag tegen Sparta Praag. Het duel wordt gespeeld in de Generali Arena van de Tsjechen. 

Aston Villa
Vijf dagen na Praag treffen de Arnhemmers een Engelse tegenstander: Aston Villa. De specifieke locatie en aanvangstijdstip van deze wedstrijd is nog niet definitief. Ook hier meer informatie zodra bekend. Voor de start van 16|17 werd ook al geoefend tegen een club uit het Championship, Newcastle United. De ploeg werd uiteindelijk kampioen en speelt komend seizoen weer in het Premiership.

 
Afsluiting
De ploeg sluit haar voorbereiding af op zaterdag 29 juli. Op deze dag staat de laatste oefenwedstrijd op het programma. Op het moment dat de tegenstander is vastgesteld, wordt dit meteen bekend gemaakt.  

Johan Cruijff Schaal
Na de diverse oefenduels en het trainingskamp begint op zaterdag 5 augustus het echte werk. Door de bekerwinst spelen we in De Kuip om de Johan Cruijff Schaal vs Feyenoord. Een week later is het tijd voor speelronde 1 van de Eredivisie.

Overzicht
Zondag 25 juni, eerste training Papendal (12.00 uur)
Zaterdag 8 juli, Vitesse vs KV Oostende (16.00 uur, RKSV Driel)
10-16 juli, trainingskamp Oostenrijk
Zaterdag 15 juli, Vitesse vs Istanbul Basaksehir (locatie en tijd nog niet bekend)
Donderdag 20 juli, Sparta Praag vs Vitesse (Praag)
Dinsdag 25 juli, Aston Villa vs Vitesse
Zaterdag 29 juli, oefenwedstrijd
Zaterdag 5 augustus, Feyenoord vs Vitesse (Johan Cruijff Schaal) 
11/12/13 augustus, start Eredivisie

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: