19 augustus 2014 In de media

Vitesse niet verrast door bezoekers aantallen

Vitesse kampt met veel lege plekken in GelreDome. De eerste competitiewedstrijd zaterdag tegen SC Cambuur trok 13.597 toeschouwers, terwijl er is plek voor 25.500 mensen.
Met name op de Oost-tribune waren veel lege stoeltjes te zien. Zorgen maakt de Arnhemse eredivisionist zich nog niet. 

Het toeschouwersaantal zaterdag voldeed aan het verwachtingspatroon, zo meldt de club. ‘Het aantal toeschouwers ligt tijdens de eerste twee, drie thuisduels lager dan gemiddeld. Veel mensen zijn nog met vakantie of stellen de aanschaf van een seizoenkaart even uit. Ze wachten de eerste resultaten af en de laatste transfers’, vertelt een woordvoerder.

Acties
Vorig seizoen was het eerste thuisduel tegen Heracles Almelo met 13.778 het slechtst bezochte competitieduel in GelreDome. Daarna steeg het bezoekersaantal en na de winterstop werd, mede door acties, op de zondagmiddag de 20.000 bezoekers regelmatig gehaald.

Vitesse wil nog niet melden hoeveel seizoenkaarten er nu zijn verkocht. Na de winterstop vorig seizoen waren dat er ruim 13.000.

Overige Gelderse clubs
De lage bezoekersaantallen bij Vitesse liggen overigens nog altijd hoger dan bij de drie andere Gelderse profclubs. NEC en FC Eindhoven voetbalden op 10 augustus in De Goffert (capaciteit: 12.500) voor 7.825 toeschouwers. Het eerste thuisduel van De Graafschap op De Vijverberg (capaciteit: 12.600) tegen Almere City FC trok zaterdag 16 augustus 3.870 mensen. Bij Achilles’29 in Groesbeek zaten vrijdag 15 augustus tegen Sparta Rotterdam 2.230 mensen op de tribunes van Sportpark de Heikant (capaciteit 4.500).
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: