30 maart 2015 In de media

Vitesse neemt afscheid van centrale verdedigers en doet Room aanbieding

Vitesse neemt na dit seizoen definitief afscheid van Jan-Arie van der Heijden en Dan Mori.
De verdedigers hebben aangegeven van hun transfervrije status gebruik te maken en een nieuw avontuur aan te gaan. Dat heeft de Arnhemse club maandagavond via de officiële kanalen laten weten.

De 27-jarige Van der Heijden gaf in februari aan Omroep Gelderland al aan dat hij waarschijnlijk zou vertrekken en een langer verblijf bij Vitesse lijkt nu dus zo goed als zeker uitgesloten. De bij Ajax opgeleide linkspoot werd reeds genoemd bij het VfB Stuttgart van Huub Stevens. De één jaar jongere Mori speelde sinds de zomer van 2012 voor Vitesse, maar een vaste basisspeler werd hij eigenlijk nooit.

Vitesse maakt daarnaast bekend dat Eloy Room een nieuwe aanbieding heeft ontvangen. De doelman gaf drie weken geleden bij FOX Sports al aan dat hij met de leiding in gesprek was over een ‘meerjarig contract’ en dat de kans groot was dat hij zou verlengen. De club van trainer Peter Bosz laat eveneens weten de optie in de verbintenis van Robin Gosens te hebben gelicht. De aan FC Dordrecht verhuurde verdediger ligt hierdoor tot medio 2016 vast in GelreDome.

De jeugdspelers Mo Osman, Elmo Lieftink, Jeroen Houwen, Joris Klein Holte, Anil Mercan, Jovi Munter en Leroy Schorea hebben net als Room een nieuwe aanbieding ontvangen. De huurovereenkomsten met Zakaria Labyad, Josh McEachran, Bertrand Traore en Wallace lopen af. In een later stadium wordt besloten waar zij hun carrière voortzetten.
 

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: