27 mei 2015 In de media

Vitesse met Wallace en zonder Ibarra

Vitesse treedt donderdagavond met een nagenoeg fitte selectie aan in de eerste finalewedstrijd van de play-offs tegen Heerenveen. Alleen Renato Ibarra ontbreekt in de selectie. ‘Hij is niet wedstrijdfit. Ik heb hem tegen Zwolle uit voorzorg naar de kant gehaald en we willen even voorzichtig zijn met hem. Misschien is Renato er zondag wel weer bij’, reageerde trainer Peter Bosz.
Veel leren

Inzet van het tweeluik is het bereiken van de derde voorronde van de Europa League. Volgens Bosz is dat belangrijk. 'Waanzinnig zelfs. Je kunt als speler veel grotere stappen zetten als je Europees speelt. Daar kun je heel veel van leren. Zo heb ik het tenminste altijd wel ervaren. Ik vond het iets heel moois. Internationaal worden andere dingen gevraagd. Daar worden dingen afgestraft die in de Nederlandse competitie niet afgestraft worden. Daarom graag dat soort wedstrijden.'

Geschrokken Labyad

Bosz stelt donderdag in Friesland Wallace op in de basis als vervanger van Ibarra. Verder is de opstelling dezelfde als tijdens de vorige ronde tegen PEC Zwolle. Dat betekent dat Vejinovic weer op de bank zit. De broer van Labyad raakte deze week gewond bij een auto-ongeluk. De aanvaller was dinsdag niet op de training, maar woensdag wel. 'Hij is erg geschrokken, maar kan gewoon spelen', aldus Bosz.

Vitessse speelt eerst uit in Friesland. Eerder dit seizoen verloor de Arnhemse club in het Abe Lenstra stadion met 4-1. Vitesse speelde toen een dramatisch slechte wedstrijd. Zondag valt in Gelredome de beslissing en wordt duidelijk of Vitesse op 30 juli en 6 augustus Europa in mag.
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: