28 oktober 2014 In de media

Vitesse maakt het onnodig spannend

Vitesse heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de volgende ronde in het bekertoernooi. Vitesse – FC Dordrecht 2-1
Vitesse was in eigen huis veel sterker dan FC Dordrecht, maar maakte het zichzelf nog onnodig lastig door veel kansen om zeep te helpen. Donderdag is de loting voor de volgende ronde.

De overwinning van Vitesse kwam moeizaam tot stand, maar was absoluut verdiend. Vooral in de tweede helft was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Filip Kurto, die een uitstekende wedstrijd speelde, en ook voor rust was Vitesse de bovenliggende partij.

Grote kansen leverde dat echter niet op: Kelvin Leerdam en Bertrand Traore beproefden hun geluk van afstand, maar zonder succes, en Denys Oliynyk stuitte op Kurto. Nadat Marko Vejinovic een vrije trap namens Vitesse over schoot, daalde het niveau en viel er maar weinig te genieten in GelreDome.

Traore probeerde nog twee keer te scoren, maar vond Kurto op zijn pad, voordat Vitesse kort voor rust toch op voorsprong kwam. Oliynyk ging over het uitgestoken been van Jeffrey Fortes naar de grond en verdiende een strafschop, die toch wel weer heel lekker werd binnengeschoten door Vejinovic.

Na de onderbreking probeerde Vitesse direct verder afstand te nemen en het tweede bedrijf kwam direct flitsend op gang, met een kans voor Vejinovic en een schot op de paal van Oliynyk.

Vitesse was heer en meester en Davy Pröpper vermaakte de toeschouwers door zijn tegenstander door de benen te spelen en Rochdi Achenteh diep te sturen. De linksback bediende Abiola Dauda, die de 2-0 leek te maken, maar van dichtbij op Kurto stuitte.

Ook Traore en Leerdam werden nog gevaarlijk, voordat de wedstrijd tien minuten voor tijd eindelijk op slot leek te gaan: Vejinovic bleef rustig toen hij voor Kurto verscheen, behield het overzicht en gaf Oliynyk een niet te missen kans. Kort hierna deed Ricky van Haaren nog meteen wat terug (2-1), maar verder kwam Dordrecht niet.