20 september 2014 In de media

Vitesse loopt tweede overwinning van het seizoen mis

Vitesse slaagt er maar niet in weg te komen uit de onderste regionen van de eredivisie. De ploeg van trainer Peter Bosz boekte weliswaar vorige week eindelijk de eerste overwinning van het seizoen, maar wist daar zaterdag tegen sc Heerenveen geen vervolg aan te geven.
Ondanks een handvol goede kansen kwam Vitesse niet verder dan 1-1. Daardoor staat de Arnhemse ploeg nog altijd op de zeventiende plaats van de ranglijst.

De Friezen waren met drie overwinningen op rij naar Arnhem gekomen, terwijl Vitesse pas vorige week tegen Excelsior de eerste zege van dit jaar kon vieren. De ploeg van Bosz slaagde er toen eindelijk in het veldoverwicht en de vele kansen om te zetten in doelpunten, met dank aan Abiola Dauda. De Zweedse spits met Nigeriaanse roots was tegen Excelsior (3-1) met drie doelpunten de grote man, maar kwam tegen Heerenveen nauwelijks in kansrijke positie. Toch kreeg Vitesse weer genoeg mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe trekken.

Marko Vejinovic testte in de tiende minuut al doelman Kristoffer Nordfeldt met een zwabberend schot van grote afstand, dat de Zweed met grote moeite wist te pareren. De beste kansen bij Vitesse waren voor Kelvin Leerdam, die als opkomende middenvelder drie keer voor Nordfeldt verscheen. Eerst trapte hij de bal oog in oog met de doelman naast, even later schoot Leerdam hoog over. In de tweede helft ging de middenvelder onder een voorzet van invaller Renato Ibarra door.

De bezoekers uit Friesland waren wel meteen trefzeker bij de eerste de beste mogelijkheid, in de 23e minuut. Morten Thorsby gaf de bal in het strafschopgebied mee aan Mark Uth en de Duitse spits kogelde met links hard raak in de korte hoek (0-1). Lang kon Heerenveen niet genieten van die voorsprong. Amper 10 minuten later stond het alweer gelijk via Davy Pröpper, die de bal na een van richting veranderde voorzet van Rochi Achenteh voor zijn voeten kreeg en droog raak schoot: 1-1.

Met Ibarra voor Zakaria Labyad hoopte Bosz dat Vitesse de wedstrijd na rust naar zich toe zou trekken. De thuisclub had weliswaar een overwicht, maar slaagde er niet in door te drukken.