20 oktober 2018 In de media

Vitesse loopt tegen een zeperd aan vs Excelsior

Vitesse heeft zaterdagavond een behoorlijke domper te verwerken gekregen, Excelsior won met 2-0. Via een eigen doelpunt van Max Clark kwam de ploeg uit Rotterdam in de eerste helft op voorsprong. Jurgen Mattheij breidde de score in de tweede helft verder uit.
Na een interlandbreak nam Vitesse het in speelronde 9 op tegen Excelsior Rotterdam. Aan de aftrap verscheen Clark, die de geblesseerde Alexander Büttner verving.

Vanaf het eerste fluitsignaal kwam Excelsior scherp uit de startblokken. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was dan ook voor de Rotterdammers. Koolwijk mocht uithalen vanaf de rand van het strafschopgebied, maar zag zijn poging naast het doel verdwijnen. Tien minuten later moest aanvoerder Maikel van der Werff voorkomen dat de ploeg alsnog op voorsprong kwam.

Voor de Arnhemmers volgde een mogelijkheid vanaf de linkerkant. Bryan Linssen gaf de bal voor, maar vond geen medespeler. Ook de bal via zijn hoofd vond even later geen net. Vitesse had moeite om het spel onder controle te krijgen. De Rotterdammers leken daar minder moeite mee te hebben. Het schot van Jerdy Schouten raakte de paal en even later werd een doelpunt van hem afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor kwam de ploeg van trainer Adrie Poldervaart op voorsprong nadat Clark de bal in eigen doel tikte: 1-0.

Na rust voerde Vitesse de druk op. Linssen zag zijn inzet eerst tegen de paal spatten en niet veel later stond keeper Sonny Stevens in de weg. Ook een schot van Odegaard en kopballen van Darfalou en Clark vonden allen geen net. Waar aan Vitesse-zijde de bal er maar niet in wilde, was het voor de Rotterdammers wel raak. Mattheij was van behoorlijke afstand trefzeker en bracht de stand op 2-0.

De equipe van Slutskiy bleef ook na de tweede tegenslag voetballend de bovenliggende partij in het tweede bedrijf. Via kansen voor met name Linssen en Darfalou werd de druk op de Excelsior-verdediging vergroot. Echter bleek het niet genoeg om de Kralingse defensie te doen zwichten.

In het absolute slot van de wedstrijd kreeg Vitesse een strafschop toegekend van scheidsrechter Bjorn Kuipers, welke daarbij ook de rode kaart toonde aan doelman Sonny Stevens. Met Darfalou achter de bal had Vitesse een grote kans op de aansluitingstreffer, maar de net ingevallen Alessandro Damen wist zijn handen achter het leer te krijgen en zo de penalty te keren. Hierdoor eindigde het in een teleurstellende 2-0 nederlaag voor de geel-zwarten.