18 april 2015 In de media

Vitesse langst ongeslagen

In de aanloop naar de 31ste speelronde in de Eredivisie duikt VI als vanouds in de statistieken.
Zaterdagavond staan Vitesse en FC Dordrecht tegenover elkaar (aftrap 19.45 uur).

● Vitesse won de drie voorgaande Eredivisieduels met FC Dordrecht in Arnhem met een doelsaldo van 9-1.

● FC Dordrecht is de enige huidige profclub waar Vitesse in de Eredivisie tegen speelde zonder van te verliezen (W5, G2).

● De ontmoeting eerder dit seizoen (2-6) in Dordrecht is, samen met FC Utrecht–AZ (6-2), de meest doelpuntrijke wedstrijd dit Eredivisieseizoen.

● Vitesse is als enige Eredivisieploeg ongeslagen in de laatste elf competitieduels (W9, G2); Peter Bosz was slechts één keer in zijn trainerscarrière langer ongeslagen in de Eredivisie (twaalf duels, ook met Vitesse).

● Vijf van de laatste acht tegengoals van Vitesse ontstonden uit een spelhervatting (vier corners, één inworp).

● Vitesse-spits Bertrand Traore maakte al zes keer het openingsdoelpunt in een Eredivisieduel dit seizoen; alleen PSV-aanvaller Luuk de Jong deed dit vaker (zeven keer). Traore staat nu op elf goals en evenaarde daarmee de clubtopscorer van vorig seizoen Lucas Piazon.

● FC Dordrecht staat dit seizoen op meer nederlagen (20) en tegengoals (69) dan in elk van de voorgaande drie volledige Eredivisieseizoenen.

● De Dordtenaren wonnen veertien uitduels op rij niet in de Eredivisie (G4, V10). De ploeg won alleen het eerste uitduel van het seizoen (SC Heerenveen 1-2).

● FC Dordrecht kwam in alle vier Eredivisieduels onder coach Jan Everse tot scoren.

● De laatste uitzege van Jan Everse als trainer in de Eredivisie was een 0-1 overwinning bij Vitesse met Heerenveen in maart 2010.
 


Vitesse viert de overwinning tegen Excelsior in Rotterdam
VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: