23 oktober 2016 In de media

Vitesse laat twee punten liggen in Nijmegen

Vitesse heeft vanmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen NEC. De eerste Gelderse derby van seizoen 16|17 bleef zonder winnaar na goals van Navarone Foor en een late treffer van Dario Dumic.
In een bijzondere ambiance begonnen de aartsrivalen aan de wedstrijd. Waar het de eerste minuten een evenwichtig duel was nam Vitesse de overhand. Grote kansen waren er niet maar de geel-zwarten speelden voornamelijk op de helft van NEC. Ricky van Wolfswinkel trof doel in de tiende minuut, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

NEC kwam na twintig minuten voetbal beter in de wedstrijd. Vitesse-doelman Eloy Room moest in de 25e minuut naar de bovenhoek zweven om een schot van Von Haacken te pareren. Vitesse wist zich onder de druk uit te spelen en kwam met een snelle counter voor de goal van NEC. Van Wolfswinkel was niet zelfzuchtig en legde de bal breed op de meegelopen Foor: 0-1

Aan het begin van de tweede helft konden beide ploegen niet echt gevaarlijk worden. Marvelous Nakamba probeerde het met een schot uit de tweede lijn maar zag zijn inzet hoog over gaan. Ook Adnane Tighadouini probeerde het. Na handig wegdraaien bij zijn tegenstander vuurde hij op het doel van NEC. Doelman Delle kon de bal stoppen.

Ook NEC liet zich gelden na rust. Via een lange bal over de linkerflank kwamen de Nijmegenaren tot in het zestien meter gebied van Vitesse maar Matt Miazga lag op het laatste moment in de weg. Het duel werd kort gestaakt na aanhoudend bekogelen van Lewis Baker toen de Vitessenaar een corner wilde trappen. Scheidsrechter Van Boekel liet de wedstrijd na drie minuten weer hervatten.

In de resterende twintig minuten konden beide ploegen geen vuist maken. Vitesse moest voornamelijk verdedigen tegen een drukkend NEC. Tot in de 88e minuut konden de mannen van Henk Fraser stand houden. Via een kopbal van Dario Dumic werd het 1-1. Niet lang daarna kwam de bal, via een schot uit de tweede lijn, voor de voeten van Lewis Baker. De Engelsman schoot binnen maar de goal werd wederom afgekeurd wegens buitenspel.

Vitesse moest zodoende opnieuw de punten delen na een late tegengoal. De geel-zwarte formatie treedt woensdag opnieuw aan. Ditmaal in beker verband. Er wordt om 20:00 afgetrapt in GelreDome.