30 juli 2014 In de media

Vitesse krijgt kansen, maar verliest van Chelsea

Vitesse heeft de oefenwedstrijd tegen Chelsea met 1-3 verloren. Wel kregen de Arnhemmers redelijk wat kansen tegen The Blues.
Meteen vanaf de eerste minuut werd de naam van ex-Vitessenaar Marco van Ginkel gescandeerd door het Vitesse-publiek. De middenvelder speelde bijna tien jaar in Arnhem. Chelsea richtte zich echter direct op het voetbal en kwam reeds binnen een handvol minuten tot scoren. Diego Costa liep op het doel van Eloy Room af en speelde de bal op Mohamed Salah, die de bal in het doel tikte: 0-1.

Wat volgde was een kans van Vako, die de bal kreeg doorgekopt van Kelvin Leerdam. Hij nam de bal mee, maar schoot via Branislav Ivanovic over. Twee minuten later, in de tiende minuut, kreeg Vako wederom een kans. Een hard schot vanaf een meter of twintig werd door Petr Cech over het doel getikt. Twee dure missers, want halverwege de eerste helft verdubbelde Chelsea de marge. Cesc Fàbregas schoot een vrije trap keurig in de bovenhoek. Room raakte de bal, maar was te laat: 0-2.

In de slotfase van de eerste helft drong Vitesse opnieuw aan. Marko Vejinovic bediende Leerdam, die Cech redding zag brengen op zijn schot. Drie minuten voor de rust tikte Cech de bal over na een geplaatste vrije trap van Vejinovic. Vlak na de thee trachtte Leerdam een duit in het zakje te doen. Zijn schot werd echter net geblokt en Chelsea-huurling Traore kreeg de rebound niet in het doel.

De in het veld gekomen Piet Velthuizen bracht na een klein uur redding op een schot van Costa. De rebound van Fernando Torres werd geblokt door Jan-Arie van der Heijden. Vitesse weigerde zich naar de slachtbank te laten voeren en probeerde terug te komen. Een heerlijk schot van Zakaria Labyad raakte het aluminium. Toch was het Chelsea dat de derde treffer van de oefenwedstrijd maakte. Net als bij de 0-1 liep Costa door op doel. Ditmaal kon ex-Vitessenaar Nemanja Matic scoren.

Uros Djurdjevic maakte er nog wel 1-3 van door een doorgekopte bal van Leerdam binnen te koppen. In een andere oefenwedstrijd verloor Willem II met 2-5 van Saint-Etienne, terwijl het in het eerste kwartier een 2-0 voorsprong genoot. Ben Sahar maakte beide doelpunten.