12 augustus 2018 In de media

Vitesse koploper na verpletterende zege op Groningen:

Vitesse is ijzersterk begonnen aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. De ploeg van Leonid Slutsky maakte gehakt van FC Groningen in de eigen Gelredome: 5-1.
Afgelopen donderdag ging Vitesse in de slotseconde onderuit tegen FC Basel, maar die tegenvaller werd snel verwerkt voor de Arnhemmers. In de openingsfase raakte Tim Matavz de lat met een kopbal, maar halverwege de eerste helft was het alsnog raak voor Vitesse. Bryan Linssen zorgde voor de openingstreffer.

Na 38 minuten spelen kwamen de bezoekers op gelijke hoogte via Ritsu Doan, maar lang kon Groningen niet genieten van de gelijke stand: op slag van rust maakte Matus Bero er met een rake kopbal 2-1 van.

Na rust was het Vitesse dat de klok sloeg in Arnhem. Binnen negen minuten tijd scoorden Roy Beerens, Jake Clarke-Salter én Matavz, waardoor de eindstand werd bepaald op 5-1. +

'Slutsky' gescandeerd

In de slotfase gingen Matavz, Linssen en Beerens naar de kant met het oog op de wachtende return tegen FC Basel. Als kers op de taart werd in de laatste minuten de naam van trainer Slutsky gescandeerd in de Gelredome.

Met alleen nog AZ – NAC te gaan heeft het er alle schijn van dat Vitesse op basis van doelsaldo koploper is na de eerste speelronde van de Eredivisie.