Vitesse in de media
Vitesse kan op vakantie, Allach aan de slag 17/05/2017

De selectie van Vitesse gaat vrijdag op vakantie. Technisch directeur Mohammed Allach wacht juist een drukke tijd.

Met de contractverlenging van Arnold Kruiswijk heeft hij zijn eerste slag geslagen.

Mohammed Allach (43) staat bij Vitesse voor een megaoperatie. De 'td' moet de Arnhemse club volgend seizoen wapenen voor Europees voetbal. Dat vergt een investering in kwaliteit. Daarbij moet de selectie - die de eerste training in het nieuwe seizoen heeft op zondag 25 juni - in de breedte sterk zijn. Met een druk programma door extra midweekse wedstrijden behoren alle posities dubbel te zijn bezet.

De contractverlenging van Arnold Kruiswijk (32) is dan alvast een eerste slag voor Allach. De Groninger verlengt zijn verblijf in Arnhem met twee jaar. ,,Een gouden gozer", noemt trainer Henk Fraser de routinier. Kruiswijk zelf is verheugd. ,,De waardering hier is groot. We waren er snel uit."

Allach schaakt intussen alweer op andere borden. Vooralsnog ziet de technisch directeur vooral spelers vertrekken. De zes huurlingen van dit seizoen zwaaien automatisch af. Matt Miazga, Mukhtar Ali, Nathan en Lewis Baker bespreken hun toekomst de komende weken bij Chelsea, Kevin Diks gaat praten met Fiorentina en Adnane Tighadouini zit aan bij Malaga.

De kans is wel aanwezig dat een enkeling terugkeert in Arnhem. Allereerst heeft Vitesse een optie tot koop op Tighadouini. Het is verder geen geheim dat de eredivisionist graag weer over Miazga en Nathan wil beschikken. Ali heeft ook pas een half jaar in Gelderland achter de rug. Alleen Baker heeft duidelijk gezegd toe te zijn aan een volgende stap in zijn loopbaan.

Miljoenen

Hoe dan ook moet Vitesse die zes posities opnieuw invullen.

Maar er zijn meer vervangers nodig in Arnhem. Kelvin Leerdam is transfervrij. De kans dat de Surinamer een nieuwe verbintenis tekent, is klein. Hij behoort tot de grootverdieners in de selectie met bezoldiging uit het Jordania-tijdperk. Om te blijven moet hij een salarisoffer doen, terwijl er nu bij een andere club tekengeld ligt te wachten. Een vertrek is voor de vleugelverdediger waarschijnlijk lucratiever.

Vitesse neemt zeker afscheid van Arshak Koryan. De Rus is al bezig met een nieuwe uitvalsbasis. Er zijn contacten in België en Oostenrijk. Allach heeft op de spelersmarkt zelf al toegeslagen met Thomas Bruns, weggeplukt bij Heracles. Maar in Arnhem liggen ook enkele grote uitgaande transfers op de loer. Ricky van Wolfswinkel, Marvelous Nakamba en Milot Rashica hebben een goed seizoen achter de rug en vertegenwoordigen een miljoenenwaarde.

Gaat Vitesse in de zomer op dat vlak cashen, dan wordt de klus van Allach alleen maar zwaarder. Dan moet de technisch directeur echt een stel kanjers aantrekken. Voor de ambities in de competitie én in de Europa League.
 

Bron: Gelderlander / Foto's SV Deel online:  
www.gelderlander.nl www.gelderlander.nl