13 december 2017 In de media

Vitesse kan niet overtuigen en speelt gelijk: 2-2

Vitesse heeft vanavond gelijkgespeeld vs Willem II. De bezoekers kwamen snel op voorsprong door een goal van Bartholomew Ogbeche, maar Vitesse trok de stand niet veel later gelijk.
Matavz schoot de bal fenomenaal tegen de touwen. Na rust kwamen de Tilburgers via Rienstra opnieuw op voorsprong. In de slotfase wist Vitesse door een punter van Bryan Linssen terug te komen en tekende voor de eindstand: 2-2.

Hoofdtrainer Henk Fraser wijzigde zijn elftal op meerdere plekken ten opzichte van de Europese overwinning vs OGC Nice (1-0). Navarone Foor, Milot Rashica en Bryan Linssen keerden terug in de basiself. Dit ging ten koste van Thomas Oude Kotte, Charlie Colkett en Luc Castaignos.

Vitesse begon de wedstrijd feller dan de bezoekers uit Tilburg. De eerste mogelijkheid kwam van de voeten van Bruns. De middenvelder uit Wierden zag zijn vrije trap gekeerd worden. Het waren de bezoekers die de score opende. Na een goede actie van Fernando Lewis schoot Ogbeche de bal achter Remko Pasveer: 0-1.

Binnen enkele minuten wist Vitesse stand gelijk te trekken. Matavz draaide goed weg, schoot de bal snoeihard in de linkerkruising en liet doelman Brandenhorst kansloos: 1-1. De Arnhemmers bleven kansen creëren. Bruns schoot de bal uit de tweede lijn hard richting doel, maar het schot draaide op het laatste moment weg. Ook Foor kreeg een poging buiten de zestien. De middenvelder probeerde de bal geplaatst in het doel te schieten, maar zijn schot ging rakelings naast.

Direct na rust was daar de kans op een snelle voorsprong. Matavz legde de bal af naar Foor, maar de middenvelder miste de bal. Tien minuten later probeerde Mason Mount het. Keeper Branderhorst was alert en stopte de bal. Matavz kopte niet veel later op de handen van goalie Branderhorst.

Na het goede begin van Vitesse kwamen de bezoekers tegen de verhouding in op voorsprong. Rienstra schoot de bal achter Pasveer: 1-2. Vrijwel direct na de Tilburgse treffer kopte Linssen uit een hoekschop op de lat.

Pogingen van Milot Rashica en Linssen gingen in de slotfase niet tussen de palen. Tot de 88ste minuut. Linssen punterde de bal via de binnenkant van de paal tegen de touwen: 2-2. Vitesse probeerde het na de gelijmaker nog wel maar het mocht niet baten.

Vitesse neemt het zaterdag 16 december in Enschede op tegen FC Twente. In de Grolsch Veste treffen beide ploegen elkaar om 20.45 uur.