Vitesse in de media
Vitesse kan koppositie in eredivisie verstevigen 18/08/2017

Vitesse maakt zich op voor de clash met Roda JC. In Kerkrade kan de Arnhemse club vrijdagavond de koppositie in de eredivisie verstevigen.

Vitesse heeft woensdag een besloten training afgewerkt voor het duel met de Limburgse club. De equipe van trainer Henk Fraser werkt de eerste uitwedstrijd van dit seizoen af als favoriet. Na de overtuigende 4-1 zege op NAC zijn de verwachtingen van de Arnhemmers hooggespannen.

Vitesse heeft de statistieken mee. De Arnhemse formatie won de laatste vijf eredivisieduels met Roda JC (thuis en uit) en evenaart bij een nieuwe zege een clubrecord van opeenvolgende overwinningen tegen eenzelfde team (6, tegen Willem II).

Vitesse en Roda JC ontmoetten elkaar vorig seizoen op de laatste speeldag, in Arnhem,en noteerde toen de eredivisiewedstrijd met de meeste schoten van de competitie 2016/2017: 48.

Roda JC bleef in de laatste twaalf seizoenen wel ongeslagen in het eerste thuisduel van de competitie (winst 7, gelijk 5). Maar de Limburgers verloren in 2004 voor het laatst de eerste thuiswedstrijd en de tegenstander was destijds Vitesse (2-3).
 

Bron: Gelderlander / Foto's SV Deel online:  
www.gelderlander.nl www.gelderlander.nl