23 juli 2016 In de media

Vitesse in prima duel in slotfase ten onder

Op de tweede dag van de FOX Sports Cup speelde Vitesse tegen FC Porto.
Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Arnhemmers op een voorsprong en had zelfs bij vlagen het betere van het spel tegen de Portugese grootmacht. In de laatste tien minuten scoorde FC Porto tweemaal waardoor Vitesse uiteindelijk met 1-2 verloor.

In het zonovergoten GelreDome begon Vitesse goed aan de wedstrijd. Maar ook FC Porto kwam goed uit de startblokken. Na wat ballen over en weer kregen de Portugezen de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Na een corner kopte Chidozie net over het doel van keeper Eloy Room. Ook de club uit Arnhem kreeg daarna meerdere mogelijkheden. In de zeventiende minuut wist Baker een van de kansen te benutten. Hij schoot de bal strak in de rechterhoek binnen: 1-0.

De pogingen om daarna de voorsprong te verdubbelen mislukten. Een voorzet van Kelvin Leerdam op Vako belandde via de verdediging van FC Porto over de achterlijn en ook een voorzet van Milot Rashica wist Leerdam niet goed te bereiken. Vlak voor rust was Baker dicht bij een tweede treffer, maar zijn harde schot vanaf 25 meter belandde op de paal.

In de eerste fase van de tweede helft was het druk voor het doel van doelman Room. Hij wist een bal uit zijn doel te weren en een ander schot draaide net naast het doel. Niet veel later was het Vitesse dat een kans kreeg. Een goede voorzet van Kosuke Ota kwam bij Yuning Zhang op het hoofd terecht. De Chinees kopte de bal echter op de lat.

Met bijna een geheel nieuw elftal ging FC Porto op zoek naar de winst. In de 80e minuut wisten ze het net te vinden. Jesus Corona schoot de bal voorbij Room uit de rebound na een corner. Vier minuten later kwamen de Portugezen zelfs op voorsprong. Van Der Werff maakte ongelukkig hands in het eigen strafschopgebied en Andre Silva wist de strafschop te benutten: 1-2.

Er staat nog één oefenduel voor Vitesse op het programma voor de aanvang van de Eredivisie. Volgende week zaterdag 30 juli spelen de Arnhemmers tegen Newcastle United in Engeland.

Vitesse vs FC Porto 1-2 (1-0)
'17 Baker 1-0; '79 Corona 1-1; '83 Silva (pen.) 1-2