28 februari 2015 In de media

Vitesse in open duel langs PEC Zwolle

In een open wedstrijd heeft Vitesse zaterdagavond gewonnen van PEC Zwolle. Het was een duel waar werkelijk alles op en aan zat
De Arnhemmers bleken de sterkste.Een duel tussen twee voetballende ploegen is voor de neutrale kijker vaak een feestje om naar te kijken. In een hoog tempo lieten Vitesse en Zwolle een fraaie strijd zien. Er werden veel fouten gemaakt, waardoor het duel alleen maar aantrekkelijker werd. Vitesse trok uiteindelijk aan het langste einde: 2-1.

Ingooi

Het vertrouwen bij Vitesse was voorafgaand aan het duel groot. Onder trainer Peter Bosz is inmiddels de stijgende lijn ingezet. Mooi voetbal werd vaak niet beloond met punten; nu is dat wél het geval. Bij PEC gaat het daarentegen minder crescendo. De Blauwvingers speelden tot niet zo lang geleden goed voetbal en pakten daarbij de nodige punten. Nu loopt het voor geen meter meer bij de ploeg van Ron Jans.

In de Arnhemse Gelredome begon PEC echter sterk aan het duel. In de vierde minuut, toen het Vitesse-publiek de twee jaar geleden overleden Theo Bos eerde, waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Een verre ingooi van linksback Bart van Hintum werd door de Vitesse-defensie totaal verkeerd ingeschat, waarna PEC-middenvelder Mustafa Saymak de bal achter Eloy Room kopte.

Langszij

Dat kwam even aan bij Vitesse, maar lang duurde de mineur niet. Naarmate de eerste helft vorderde, drukten de Arnhemmers steeds nadrukkelijker tegen de deur van de bezoekers. Na geklungel in de defensie van Zwolle kon uiteindelijk Bertrand Traore fraai scoren op aangeven van Guram Kashia. Op slag van rust leek Vitesse al voorbij PEC te geraken, maar Marko Vejinovic wist een strafschop niet te benutten.

Na rust was bleef het een open en aantrekkelijke wedstrijd. Zwolle-trainer Jans bracht Tomas Necid in de ploeg, om daarmee voor meer dreiging te zorgen. Ook Eli Babalj werd het veld ingestuurd om iets te forceren. Het was echter Vitesse dat aan het langste eind trok. Middenvelder Davy Pröpper keek, wachtte en stiftte fantastisch raak in de 64ste minuut. Daarna bleef het een duel waarin het alle kanten op kon gaan. Vitesse hield echter stand.