Vitesse in de media
Vitesse-huurling: "Liefde voor de bal weer terug" 06/09/2013

Sam Hutchinson meldde zich begin deze week bij Vitesse. De Engelsman, die wordt gehuurd van Chelsea, komt in Arnhem een groot aantal bekenden tegen én heeft een verhaal.

Hutchinson voegde zich deze week bij Chelsea-huurlingen Christian Cuevas, Lucas Piazon, Patrick van Aanholt, Gael Kakuta en Christian Atsu. "Natuurlijk is het fijn dat ik hier mensen ken", reageert hij met een lach tegenover Vitesse TV. "Ik spreek alleen Engels, dus het zal wel even duren voordat ik me volledig heb aangepast."

Sinds woensdag traint de middenvelder mee met de selectie van trainer Peter Bosz. Hij typeert zichzelf als een 'typisch Engelse speler'. "Maar ik kan wel een beetje voetballen. Ik kan hard spelen, maar wil ook altijd voetballen. Hopelijk past dat bij Vitesse en kan ik ze beter maken."

De 24-jarige Hutchinson maakte in 2007 zijn debuut voor Chelsea, maar stond de afgelopen jaren regelmatig buitenspel met knieblessures. "Dat is nu allemaal voorbij, gelukkig", aldus Hutchinson. "Ik heb dit seizoen nog niks gespeeld, maar hier hoop ik snel wedstrijdfit te worden."

Dat hij weer op het veld staat, mag hoe dan ook een klein wonder heten. Door aanhoudend blessureleed zette hij in 2010 een punt achter zijn carrière. "Toen ben ik een tijdje bij het clubkanaal gaan werken. Nadat ik alles op een rijtje had gezet, heb ik het nog een keer geprobeerd. Toen vond ik de liefde voor het voetbal weer terug en nu sta ik hier."
Bron: Voetbal Primeur Deel online:  
www.gelderlander.nl www.gelderlander.nl