30 augustus 2015 In de media

Vitesse heeft weinig moeite met Cambuur

Na de gigantische 1-6 nederlaag tegen Heracles Almelo probeerde SC Cambuur orde op zaken te stellen tegen Vitesse.
De Leeuwarders begonnen echter dramatisch aan het duel. Al na twee minuten spelen keek de ploeg van trainer Henk de Jong tegen een achterstand aan. Verdediger Calvin Mac-Intosh beging opzichtig een overtreding en ook doelman Leonard Nienhuis zag er niet sterk uit. Feit was echter dat Vitesse een strafschop kreeg en die werd met verve benut door Lewis Baker: 1-0.

Vervolgens leek Cambuur van de wijs gebracht. Er zat geen eenduidige lijn in het spel van de ploeg. Dat gebeurde pas toen middenvelder Erik Bakker meer werd gevonden. Cambuur kwam wat meer aan aanvallen toe en dat resulteerde na een klein halfuur spelen in een treffer voor de Friezen.

Sander van de Streek kreeg na een voorzet van Mac-Intosh genoeg tijd om de bal goed klaar te leggen en haalde vernietigend uit. Vitesse-doelman Eloy Room kon niet anders dan toekijken. Lang kon Cambuur echter niet genieten van de gelijke stand. Vier minuten later bracht Abiola Dauda de Arnhemmers weer op voorsprong, nadat Nienhuis blunderde.

In de tweede helft dacht Baker, met nog ruim 25 minuten te spelen, wederom een strafschop te benutten nadat er een overtreding op hem was begaan. Hij ging zelf achter de bal staan en schoot de bal via de lat over het doel van de voor Nienhuis ingevallen Harm Zijnstra. Na gerommel in de defensie maakte Guram Kashia vijf minuten voor tijd wél de derde van Vitesse. Hij kopte eenvoudig binnen.

In de blessuretijd was het supertalent Domenic Solanke die de 4-1 binnenschoot. De 17-jarige huurling van Chelsea stond nog niet zo lang binnen de lijnen en toonde direct aan hoe goed hij kan voetballen. Daar gaat Vitesse nog veel plezier aan beleven.