22 januari 2015 In de media

Vitesse heeft problemen in uitwedstrijden

Vitesse gaat zaterdag op bezoek bij sc Heerenveen. De ploeg van trainer Peter Bosz gedijt tot dusverre niet goed op vreemde bodem.
Van de acht uitwedstrijden gingen er maar liefst vijf verloren.

Vitesse is aan een wisselvallig seizoen bezig. De ploeg laat soms schitterend voetbal gezien, maar dat gaat niet altijd gepaard met resultaat. Vooral in uitwedstrijden hebben de Arnhemmers het moeilijk.

Vitesse verloor van Ajax, PEC Zwolle, PSV, FC Utrecht en AZ. Er werd twee maal gewonnen en beide keren gebeurde dat op overtuigende wijze. In Dordrecht werd het 2-6 en op bezoek bij Willem II bleef de teller op 1-4 steken. De doelpuntenregen in deze beide duels kan niet voorkomen dat Vitesse buiten Arnhem een negatief doelsaldo van -2 heeft (14-16).

Vitesse wist in de acht uitwedstrijden geen enkele maal het eigen doel schoon te houden. In vijf duels incasseerde Vitesse minimaal twee treffers.

Vitesse scoorde echter in zes van de acht duels. Alleen op bezoek bij PSV en AZ wist Vitesse niet te scoren.

Vitesse speelde buiten de eigen GelreDome slechts één keer gelijk. Uit bij FC Groningen werd het 1-1.

Met zeven punten in uitwedstrijden behoort Vitesse tot de minder presterende uitclubs van de Eredivisie. Alleen ADO Den Haag (4), Go Ahead Eagles en FC Dordrecht (beide 6), presteerden buiten eigen stadion slechter.
 

Uitreeks Vitesse    
Ajax Vitesse 4-1
PEC Zwolle Vitesse 2-1
PSV Vitesse 3-0
FC Dordrecht Vitesse 2-2
Willem II Vitesse 1-4
FC Utrecht Vitesse 3-1
AZ Vitesse 1-0
FC Groningen Vitesse 1-1

 

sc Heerenveen / Foto’s SV

Hoofdsponsor: