30 november 2015 In de media

Vitesse erkent voortvarendheid in bereidheid verplaatsen duel Vitesse vs PSV

De bereidwilligheid van Vitesse om medewerking te verlenen aan een verzoek van PSV om de zaterdagwedstrijd Vitesse – PSV te verplaatsen naar vrijdagavond, is op de nodige vragen gestuit van Vitesse-supporters.
De verplaatsing kon uiteindelijk geen doorgang vinden omdat de plaatselijke overheden geen toestemming gaven in verband met onvoldoende politie inzet.
 
Veel Vitesse-supporters waren niet blij met een op Sint-Nicolaasavond geplande wedstrijd op 5 december in de seizoensplanning. Zij hebben echter de nodige creatieve inspanningen verricht om hun thuisfront geen geweld aan te doen, de Sinterklaasviering te verplaatsen en zo ook de wedstrijd Vitesse – PSV te kunnen bezoeken.
 
Dat Vitesse dan zonder raadplegen van de achterban voornemens was om medewerking te verlenen aan het verplaatsen van de wedstrijd naar vrijdag en zo veel Vitesse-supporters opnieuw voor een vervelend dilemma te plaatsen, was aanleiding voor de Supportersvereniging Vitesse (SV) om vragen te stellen aan de club.
 
De SV was enerzijds benieuwd of Vitesse zich voldoende bewust was van de gevolgen voor haar Vitesse-supporters en hun families ingeval van het verplaatsen van de wedstrijd. Anderzijds waren wij benieuwd hoe er in toekomstige situaties met een dergelijk verzoek wordt omgegaan.
 
Algemeen directeur Joost de Wit erkent ruiterlijk dat Vitesse wat te voortvarend is geweest in de ideeën om de topwedstrijd vs PSV te verplaatsen. Bij Vitesse kwamen na het samenstellen van het Eredivisie-seizoenschema veel geluiden binnen dat de 5de december een lastige datum was voor onze supporters. Er gingen destijds geluiden vanuit supporters op om de wedstrijd te verplaatsen.
 
Joost de Wit geeft aan dat het stelregel bij Vitesse is dat de club de supporters altijd zo goed mogelijk willen informeren en faciliteren. De Wit betreurt het als het goed bedoelde initiatief om de wedstrijd te verplaatsen verkeerd is gevallen. “Wij waarderen juist de vele supporters die, ondanks de Sinterklaasavond, creatieve inspanningen hebben verricht om alsnog bij de topwedstrijd in GelreDome aanwezig te kunnen zijn. Vitesse kijkt ernaar uit om met zoveel mogelijk supporters op zaterdagavond 5 december te strijden voor een goed resultaat tegen de regerend landskampioen.”
 
Algemeen directeur Joost de Wit vervolgt in zijn antwoord: “Bij toekomstige situaties zoals dezen is Vitesse voornemens in contact treden met de Supportersvereniging Vitesse om zodoende sneller te kunnen schakelen en onder een nog breder draagvlak te toetsen wat de wensen zijn.
 
De SV heeft waardering voor het open en eerlijke antwoord en het voornemen in toekomst sneller contact te zoeken om zich in soortgelijke gevallen te laten adviseren.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: