17 december 2017 In de media

Vitesse en Twente in balans: 1-1

Vitesse heeft de uitwedstrijd vs FC Twente gelijkgespeeld: 1-1. Nadat Fredrik Jensen de thuisploeg op voorsprong had gezet, knalde Mason Mount Vitesse naar de eindstand.
Vitesse begon de wedstrijd vs FC Twente alleraardigst. In de derde minuut ging een kopbal van Guram Kashia, uit een corner van Mount, maar rakelings naast. Ondanks nog een wapenfeit vanuit Vitesse, Mount gaf voor op Luc Castaignos die niet goed uitkwam en naast mikte, kwam de thuisploeg op voorsprong. In de veertiende minuut zag Oussama Assaidi de ruimte bij Jensen, die zich knap vrij draaide en raak schoot: 1-0.

Vitesse herpakte zich snel en vond via Milot Rashica in de negentiende minuut de vuisten van FC Twente-doelman Joël Drommel. Nadat een poging van Bryan Linssen nog geen doel trof, was dat bij een pegel van Mount wel het geval. Een verre ingooi vanaf rechts schoot door in het zestienmetergebied. De Engelse middenvelder reageerde in de 28ste minuut attent en knalde de 1-1 binnen. Vitesse had zo maar met een voorsprong kunnen gaan rusten, maar een corner was niet aan Kashia en Matt Miazga besteed.

Ook in de tweede helft golfde het spel op en neer. Vitesse was na een uur voetballen gevaarlijk via Rashica. De vleugelaanvaller dribbelde naar binnen en schoot in de korte hoek, maar doelman Drommel wist de bal tot corner te verwerken. Ook de thuisploeg werd een aantal keer gevaarlijk. Eerst was Peet Bijen uit een corner van dichtbij gevaarlijk en daarna probeerde Danny Holla een corner rechtstreeks in te draaien, maar Remko Pasveer was op zijn hoede.

In het restant van de tweede helft waren beide ploegen niet bij machte om een overwinning uit het vuur te slepen, ondanks enkele pogingen van Vitesse in de absolute slotfase.

Volgende week speelt Vitesse de laatste wedstrijd voor de winterstop. Vitesse gaat op zaterdag 23 december op bezoek bij PSV.