23 september 2014 In de media

Vitesse door in beker door laat doelpunt Ibarra

Een doelpunt in blessuretijd van Renato Ibarra zette Vitesse in de volgende ronde van de KNVB Beker.
De Arnhemmers hadden veel moeite met amateurclub VVSB.Vitesse moest in de tweede ronde van de KNVB Beker op bezoekin Noordwijkerhout bij VVSB, dat uitkomt in de Topklasse Zondag. Trainer Peter Bosz had voor een iets gewijzigde opstelling gekozen en gaf bijvoorbeeld basisplaatsen aan reservedoelman Eloy Room, Josh McEachran en Kevin Diks.

Vitesse begint goed
De Arnhemmers hadden, zoals verwacht, het betere van het spel. Het duurde dan ook niet lang voordat het krachtsverschil in score werd uitgedrukt. Aanvallern Bertrand Traoré, die voor het tweede seizoen wordt gehuurd van Chelsea, kreeg de bal na 21 minuten en plaatste de bal vanaf rand zestien beheerst in de hoek.

Dit leek het startsein voor een ruime overwinning van Vitesse, maar de amateurs van VVSB hielden de organisatie prima in stand. De 0-2 hing wel lange tijd in de lucht, maar de bezoekers speelden steeds slordiger, waardoor de thuisclub lang in de wedstrijd bleef.

Spannende slotfase
Dit zorgde richting het einde van de wedstrijd voor flink wat spanning op het sportcomplex van VVSB. In de 71e minuut werd Vitesse bestraft voor het laconieke spel, toen Peet van der Slot namens de amateurs een voorzet binnen kopte. De speler uit eigen jeugdopleiding zette zo de verdiende gelijkmaker op het scorebord. In de slotfase had doelman Room nog een geweldige redding in huis, zodat een stunt in reguliere speeltijd werd voorkomen.

Die redding bleek goud waard, want invaller Renato Ibarra zorgde er voor dat Vitesse toch nog binnen de reguliere speeltijd met de winst naar huis ging. De Ecuadoriaan reageerde het meest attent op een afvallende bal en prikte deze binnen. Zo bereikt Vitesse de derde ronde van de KNVB Beker, maar eenvoudig ging het allemaal niet.