29 november 2015 In de media

Vitesse dankzij Qazaihsvili sterkste in Gelderse derby

Vitesse is de winnaar van het eerste Gelderse onderonsje tussen Vitesse en NEC. De Arnhemmers hadden in eigen huis aan een treffer van Valeri Qazaihsvili genoeg voor de zege op de aartsrivaal uit Nijmegen. Dankzij de overwinning passeert Vitesse NEC op de ranglijst.
Vitesse en NEC mochten na ruim 22 maanden weer aantreden tegen elkaar, dankzij de degradatie van NEC in 2014. De thuisploeg begon sterk en pakte de ploeg van Ernest Faber de eerste twintig minuten direct bij de strot. Die inspanningen leverden nog geen doelpunten op.

Toen NEC op adem leek te zijn gekomen, wist het ook enkele mogelijkheden te noteren. Een vrije trap van Limbombe zeilde over het vijandelijke doel en de opkomende back Kane was ook even gevaarlijk.

NEC sloot de eerste helft al als betere ploeg, maar Vitesse nam na rust het iniatief weer over. Het elftal van Peter Bosz zette dat vrij snel om in een doelpunt, Qazaihsvili verschalkte Benjamin Kirsten met een fraaie knal in de verre hoek.

Vitesse bleef naderhand de controle houden en zag NEC niet meer gevaarlijk worden tot opnieuw Kane dreigend werd. Tot teleurstelling van de bezoekers bereikte hij topschutter Christian Santos niet.

Uiteindelijk moest een slotoffensief het tij voor NEC nog keren, een schietkans van Foor bezorgde ze bijna nog een punt. Uiteindelijk bleven de punten in Arnhem en klimt Vitesse naar de vijfde plek in de Eredivisie. NEC staat een plek lager met één punt minder.

 

Hoofdsponsor: