25 april 2015 In de media

Vitesse-captain Kashia: Dit waren we niet meer gewend

Voor het eerst in twee maanden liep Vitesse vanavond tegen een nederlaag aan. Aanvoerder Guram Kashia was na het verlies bij ADO (1-0) vooral teleurgesteld dat er een eind kwam aan een fraaie reeks.
,,Dit waren we niet meer gewend. We hadden zoveel vertrouwen en hebben dit niet zien aankomen. Ineens keer je met een heel ander gevoel terug naar de kleedkamer. Dat vind ik ontzettend jammer."

Vitesse, dat al verzekerd was van een plek bij de play-offs voor Europees voetbal, hoopte vanavond nummer 3 Feyenoord tot op een punt te naderen. Door de nederlaag bij ADO Den Haag kunnen de Arnhemmers het derde ticket voor direct Europees voetbal vrijwel zeker vergeten.

,,Dat wordt heel lastig", erkende Kashia. ,,Ik heb voor deze wedstrijd gezegd dat we daarvoor de resterende drie duels moesten winnen. Die kans is nu veel kleiner geworden. Maar je weet het nooit. Als de kans er nog is na het weekend, moeten we er gewoon vol voor gaan."  

Vitesse-trainer Peter Bosz zei na afloop in de kleedkamer van de Arnhemmers tegen zijn spelers dat ze het hoofd omhoog kunnen houden gezien de recente resultaten. ,,Zo is het ook," zegt Kashia. ,,We hebben 32 van de 36 punten gepakt in de laatste twaalf wedstrijden. Een nederlaag maakt ons dan geen slecht team.

Offday? We waren niet op ons best, maar hebben wel veel strijd geleverd. Ik denk dat ADO ons het gewoon heel lastig heeft gemaakt. In de eerste helft speelden zij heel goed. De grip die we normaal hebben, hadden we vandaag niet. Deze nederlaag is vooral hun verdienste."
 

AD / Foto’s SV

Hoofdsponsor: