18 augustus 2017 In de media

Vitesse blijft koploper na winst bij Roda JC

​Vitesse is nog altijd ongeslagen in de eredivisie. Vanavond wonnen de Arnhemmers met 1-3 van Roda JC. Tim Matavz, Thomas Bruns en Guram Kashia scoorden in het Zuiden van Limburg.
Een meevaller voor de ploeg van Henk Fraser vanavond was het meespelen van Milot Rashica. Gisteren moest de Kosovaarse buitenspeler de laatste training aan zich voorbij laten gaan vanwege buikklachten. Gelukkig was hij op tijd hersteld. Rashica stond direct aan de basis van de eerste Arnhemse kans. Hij bediende Matavz in de zestien, maar de Sloveen kreeg zijn voet niet goed tegen de bal.

Vitesse dicteerde het spel in de beginfase en hield druk op het vijandelijke doel. De Arnhemmers mochten na tien minuten een corner nemen die van dichtbij werd ingekopt door Kashia. Doelman Hidde Jurjus redde katachtig op de doellijn. Het spel golfde vervolgens op en neer, beide ploegen hadden aanvallende intenties. Hoewel de bezoekers meer balbezit hadden, dook ook de thuisploeg soms dreigend op voor het Vitesse-doel. Na een half uur spelen moest Remko Pasveer ingrijpen om de openingstreffer van Jorn Vancamp te voorkomen.

Vitesse dat in dezelfde opstelling speelde als vorige week kwam vlak voor rust op voorsprong. Matavz profiteerde van een foutje van verdediger Frederic Ananou en de spits schoot de bal vervolgens snoeihard in de kruising: 0-1. Het betekende zijn zestigste treffer in de Eredivisie.

In de tweede helft speelde Vitesse soms wat slordig, bovendien ging Roda JC op zoek naar de gelijkmaker. Chris Kum kreeg een grote kans, maar hij mikte de bal tien minuten na rust over het doel van Pasveer. Het thuispubliek merkte in die fase dat er wat te halen viel. En dat bleek enkele minuten later ook het geval. Roda kreeg een strafschop nadat Rashica een overtreding beging op Mikhail Rosheuvel. De penalty werd door Simon Gustafson op de paal geschoten maar via de rug van Pasveer verdween de bal alsnog in het doel: 1-1.

De gelijkmaker was op dat moment verdiend, toch lieten de Arnhemmers snel weer van zich horen. Dit keer via Bruns. De middenvelder schoot een vrije trap van 23 meter hard in de hoek achter Jurjus: 1-2. Het doelpunt betekende niet alleen een voorsprong, het zorgde er ook voor dat het geloof bij de thuisploeg verdween. Aanvoerder Kashia maakte er uit een corner via een fraaie kopbal ook nog 1-3 van.

Vitesse blijft door de knappe winst tegen Roda JC nog altijd ongeslagen in de Eredivisie.