23 februari 2015 In de media

Vitesse blij met problemen rondom vergunning

Met een beetje geluk kan Vitesse ook volgend seizoen rekenen op Bertrand Traoré. De huurling van Chelsea heeft problemen met het aanvragen van een werkvergunning in Engeland, waardoor hij misschien nog een jaar verhuurd moet worden.
Voor een werkvergunning in Engeland moet een speler van buiten Europa voldoen aan een bepaald aantal eisen. Eén van die eisen is dat de speler 75 procent van het aantal interlands van zijn land gespeeld moet hebben. Traoré komt weliswaar uit voor Burkina Faso, maar de aanvaller komt net over de vijftig procent van het totaal aantal afgewerkte interlands heen.

Hierdoor kan Chelsea ook volgend seizoen niet beschikken over Traoré. In Engeland loopt het contract van de Afrikaan in 2018 af, waardoor de huidige koploper van de Premier League nog tijd genoeg heeft om de aanvaller klaar te stomen voor het voetbal in Engeland.

Bij Vitesse speelde Traoré al bijna veertig wedstrijden, waarvan 33 in de Eredivisie. De laatste weken is hij op dreef, met vijf doelpunten in de laatste zeven wedstrijden.
 

Voetbal.com / Foto’s SV

Hoofdsponsor: