26 mei 2015 In de media

Vitesse : Wij verdienen Europees voetbal

Rochdi Achenteh stond na afloop van de wedstrijd tegen PEC Zwolle (1-1) met een groepje vrienden te praten. „Ik hoop op Feyenoord”, antwoordde hij op de vraag op wie hij hoopte in de finale van de play-offs. „In een volle Kuip om een prijs spelen is toch mooi?”
Het werd dus sc Heerenveen. „Ook prima”, vond Davy Pröpper die geen voorkeur had. „Als we maar Europees voetbal halen.” Ook Bernard Traore maakte het niet uit tegen wie Vitesse zou moeten spelen. „We moeten naar onszelf kijken en niet naar de tegenstander”, zei de doelpuntenmaker. „Het is belangrijk dat we afsluiten met een prijs.”

FAVORIETENROL

Van een favorietenrol wilden de spelers stuk voor stuk niks weten. Wel vinden ze dat Vitesse Europees voetbal verdient. „Zeker als je naar de tweede competitiehelft kijkt”, zei Pröpper. „We spelen goed voetbal. Maar dat zegt allemaal niks. Ook vandaag tegen PEC hadden we het al eerder kunnen beslissen, maar we scoren moeilijk.”

Europees voetbal zou een perfect afscheid zijn voor Pröpper en Traore die straks in het nieuwe seizoen niet meer in het Gelredome te bewonderen zijn. Traore wacht af wat Chelsea met hem van plan is. Waarschijnlijk wordt de spits opnieuw uitgeleend, maar niet aan Vitesse. „Ik heb dit seizoen veel geleerd. Het belangrijkste voor mij is dat ik volgend jaar ook veel speel, maar waar dat is weet ik niet.”

GEEN VOORKEUR

Pröpper staat in de belangstelling van diverse clubs in binnen- en buitenland. „Een voorkeur heb ik niet”, zegt de middenvelder. „Er is voldoende interesse. In de vakantie ga ik eens goed kijken welke club het beste bij mij past. Het liefst een aanvallende ploeg.”

In tegenstelling tot Pröpper en Traore zou het halen van Europees voetbal voor keeper Eloy Room een mooi begin zijn van zijn loopbaan bij Vitesse. Ook al speelt hij al vele jaren voor de Arnhemmers, zijn loopbaan is dit seizoen eigenlijk pas begonnen. In de winterstop koos coach Peter Bosz eindelijk definitief voor de 26-jarige Nijmegenaar.

LANGE ADEM

„Het is een kwestie geweest van de lange adem”, lacht Room die al vanaf 2002 voor Vitesse uitkomt. In 2008 kwam hij bij de eerste selectie, vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Go Ahead Eagles. „Daar ben ik met sprongen vooruit gegaan. In de voorbereiding voelde ik al dat ik dichter bij Piet Velthuizen zat dan de jaren daarvoor. Het enige wat je kunt doen is keihard werken en daarna afwachten tot de keuze een keer op jou valt.”

EEUWIG ZONDE

Dat gebeurde afgelopen winter. „Eindelijk was ik dan eerste keeper en het voelt geweldig. Wel of geen Europees voetbal: het seizoen is voor mij persoonlijk al geslaagd. Maar het zou natuurlijk wel fantastisch zijn mochten we het halen. Ik denk ook dat we het verdienen. We krijgen complimenten voor ons aanvallende spel, we moeten dat nu ook bekronen. Het is eigenlijk eeuwig zonde dat we voor de winterstop zoveel punten hebben laten liggen.”

Metronieuws.nl / Foto’s SV

Hoofdsponsor: