24 januari 2015 In de media

Vernederde Vitessenaar met tranen in de ogen: “We leken wel een stel amateurs”

Rochdi Achenteh was erg emotioneel na de 4-1 oorwassing die zijn ploeg Vitesse kreeg op bezoek bij sc Heerenveen. De back van de Arnhemmers deelde in de malaise en trok zich dat erg aan; hij stond met tranen in zijn ogen de media te woord.
"Inderdaad, ik moet er bijna van huilen. We zijn vernederd hier", vertelde Achenteh. "Zij hebben niet de betere spelers, wij maakten individuele fouten. Daarom wint Heerenveen. En dat doet pijn."

"Was het maar slecht… We leken wel een stel amateurs. We waren kippen zonder koppen en deden maar wat. Dat mag niet gebeuren op dit niveau", vervolgt de hoofdpersoon, die erg ontroerd was. "Het ligt niet aan de trainers en de staf. (…) Na die snelle tegengoal was de wedstrijd eigenlijk al afgelopen. Dat mag niet op dit niveau, maar gebeurt wel."

Veel spelers van Vitesse lieten de kop hangen na de snelle 1-0 van Heerenveen. "Misschien is dat wel een punt waaraan we moeten werken", somberde Achenteh. "We hebben nu sowieso een k.u.t. busreis naar Arnhem. Morgen hebben we een gesprek met z'n allen. Dan moeten alle koppen bij elkaar. Op naar woensdag, dan staat er weer een belangrijke wedstrijd te wachten. Die moeten we winnen. Geen smoesjes deze keer." Vitesse speelt woensdag in de beker tegen FC Groningen.

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: