29 oktober 2014 In de media

Velthuizen: “Volkomen logisch dat de trainer vertrouwen in mij heeft gehouden”

Met Piet Velthuizen onder de lat boekte Vitesse dinsdag een bekerzege op FC Dordrecht (2-1). De keeper was na zijn blunder van afgelopen weekend niet verrast dat Peter Bosz vertrouwen in hem bleef houden.
Velthuizen kreeg de afgelopen dagen flink wat over zich heen, maar Bosz bleef achter hem staan. "Gelukkig loop ik al aardig wat jaartjes mee en weet ik mezelf goed te herpakken", zei hij na het duel met Dordt tegen FOX Sports. "Het is niet leuk, maar ik ben blij dat we nu hebben gewonnen."

"Ik vind het ook volkomen logisch dat de trainer het vertrouwen in mij heeft gehouden. Ik sta al een aantal jaar onder de lat en iedereen weet wat ik kan. Dan haal je niet zomaar de keeper eruit", vervolgt de 27-jarige sluitpost, die de bekerwedstrijd als moeilijk ervaarde.

"Het is lastig als je de hele avond niets te doen hebt. We verzuimen het om weg te lopen en dan zie je dat er zomaar een zondagsschot komt. Die gaat er op een ongelooflijke manier binnenkant paal in", aldus de goalie. Hij baalde vooral van het gebrek aan scorend vermogen bij de spitsen.

"We hebben heel veel kwaliteit, maar het is frustrerend als je zoveel kansen mist. Kansen benutten is namelijk ook een kwaliteit. De laatste weken maakten we de kansen af, maar we moeten scherp blijven. Als je tien open kansen krijgt moet je meer scoren."
 

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: