28 oktober 2014 In de media

Velthuizen speelt tegen FC Dordrecht

Piet Velthuizen staat vanavond in het doel bij Vitesse tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht in Gelredome. Peter Bosz houdt vast aan zijn eerste elftal en gaat Eloy Room niet structureel inzetten tijdens bekerwedstrijden.
Tijdens het eerste bekerduel van Vitesse van dit seizoen tegen topklasser VVSB (1-2) stond tweede keeper Eloy Room in het doel. Peter Bosz kiest dinsdagavond echter resoluut voor Piet Velthuizen.

„Ik moet eerlijk zeggen dat ik nu al niet meer weet wat de redenen waren waarom Eloy keepte tegen VVSB”, zei Bosz tegen de Gelderlander. "Eloy deed het goed, maar het is voor mij geen gegeven dat hij de bekerwed­strijden gaat spelen. Ik wil vasthouden aan het elftal waar we al langer mee spelen.”

Velthuizen miste zaterdag in de competitiewedstrijd tegen NAC Breda de bal na een vrije trap van NAC Breda-speler Tighadouini, waardoor Vit­esse de winst uit handen gaf (2-2).

Vitesse-trainer Peter Bosz gaf aan kort met Velhuizen over het voorval gesproken te hebben. „Natuurlijk praat je dan met hem, maar hij weet als geen ander dat hij een fout heeft gemaakt. Dat hoef ik hem niet te zeggen, dus dan zeg ik niet zo veel”, aldus Bosz in de Gelderlander.

„Tegen NAC hield Piet ons twee keer in de wed­strijd, doordat hij redde in één-te­gen- één situaties. Als hij elke week dit soort fouten maakt, wordt het een ander verhaal. Maar dat is niet het geval.” Peter Bosz blijft zo pal achter zijn eerste doelman staan.

Piet Velhuizen toonde na zijn cruciale fout karakter en stond alle media te woord. Hij toonde zich schuldbewust. "Dit mag ik mezelf aanrekenen", zei Velthuizen over het moment waarop hij de bal onder zijn armen door liet gaan. "Een verschrikkelijk moment, maar het hoort wel bij keepen. De ene week ben je de held, de andere week de schlemiel. Op dit moment ben ik de gebeten hond. Dit kost twee punten."

Velthuizen kan zich vanavond gelijk revancheren. Vitesse speelt om 20.45 uur in GelreDome tegen FC Dordrecht. De promovendus werd eerder dit seizoen met 1-6 in Dordrecht verslagen. Inzet van het bekerduel is het halen van de kwartfinales. Vitesse zet dit seizoen hoog in en heeft de doelstelling om dit seizoen vol voor de beker gaan.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: