2 september 2014 In de media

Vejinovic trapt de 65e collecteweek van KWF af in Arnhem

Maandagmiddag heeft Marko Vejinovic de collecteweek van het KWF in Arnhem afgetrapt. Deze week vindt de 65e collecteweek van KWF Kankerbestrijding plaats.
100.000 vrijwilligers gaan van 1 tot en met 6 september alle deuren in Nederland langs om geld op te halen voor kankeronderzoek. Vejinovic was maandag actief als collectant. 

In Arnhem zetten ongeveer 400 collectanten zich in voor de gezamenlijke strijd tegen kanker. KWF-vrijwilligers in Nederland worden deze week ondersteund door bekende Nederlanders zoals Gers Pardoel, Victor Reinier, Jan de Hoop, Maarten van der Weijden,  Tim Douwsma, Jacques d’Ancona en Arie Koomen. Samen met KWF-vrijwilligers trok Vejinovic de Arnhemse binnenstad in om mensen te vragen te doneren voor KWF. "Toen KWF me benaderde heb ik direct ja gezegd. Dit soort initiatieven is mooi om te ondersteunen. Alle bijdragen helpen, hoe klein ook", zei de middenvelder maandag in de binnenstad.

Betere overlevingskansen door kankeronderzoek
Al 65 jaar gaan collectanten langs de deuren om geld op te halen voor kankeronderzoek. Er is in deze 65 jaar veel vooruitgang geboekt; zo is het percentage van kankerpatiënten dat vijf jaar na diagnose nog in leven is, gestegen van gemiddeld 25% in 1949 naar 61% in 2013. Echter, in Nederland krijgen nog steeds 12 mensen per uur te horen dat zij kanker hebben en jaarlijks sterven 44.000 mensen aan kanker. Door geld op te halen voor onderzoek leveren de collectanten een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van kanker.

Samenwerking
KWF Kankerbestrijding is een maatschappelijk partner van Vitesse. Vitesse probeert in samenwerking met KWF de maatschappij bewustwording bij te brengen over het onderwerp kanker. Dit uit zich bijvoorbeeld in een jaarlijkse collecte, maar ook bij andere activiteiten van KWF Kankerbestrijding is Vitesse betrokken. Een van de activiteiten die Vitesse dit jaar heeft ondersteund is de SamenLoop voor Hoop Arnhem. Afgelopen vrijdag heeft burgemeester van Arnhem, Herman Kaiser, de Arnhemse Tineke Hieminga-Ruiter gehuldigd als KWF-collecteheld op de trainingsaccommodatie van Vitesse op Papendal.
 

Vitesse

Hoofdsponsor: