4 maart 2018 In de media

Veerkrachtig Vitesse te sterk voor Ajax

Vitesse won vanmiddag met 3-2 van Ajax. Na ruim een kwartier spelen schoot Navarone Foor de Arnhemmers op 1-0 voorsprong. Na rust lette Bryan Linssen goed op en verdubbelde de score.
Ajax kwam niet veel later terug in de wedstrijd, maar Vitesse slaagde erin de marge via Linssen te vergroten naar 3-1. De Amsterdammers lukte het wel nog om via Siem de Jong de 3-2 te maken maar hier bleef het bij.

Vitesse begon sterk aan de wedstrijd. De ploeg van hoofdtrainer Henk Fraser zocht in de eerste minuten veelal de voetballende oplossing. Het resultaat: mooie combinaties. Tot echte grote kansen kwam het in de openingsfase niet.

Na ruim een kwartier spelen was was het dan toch raak. Foor opende op fantastische wijze de score in GelreDome. De middenvelder kapte slim naar binnen, waarna hij alle vrijheid had om te schieten. Met een krachtige uithaal plaatste de Vitessenaar de bal strak in de kruising: 1-0.

Niet veel later kreeg Ajax de mogelijkheid om de score weer gelijk te trekken. Na een gevaarlijke steekpass van Hakim Ziyech moest Lassane Faye aan de noodrem trekken. De Amsterdammers kregen een vrije trap op de rand van het zestienmeter gebied, maar slaagden er niet in deze inzet te verzilveren.

In de 34ste minuut had Vitesse dé mogelijkheid om de score te verdubbelen. Na een corner was het Matt Miazga die de bal in de verre hoek kopte. Andre Onana leek geklopt, maar de Ajax-doelman werd een handje geholpen door Ziyech, die erin slaagde de bal ternauwernood van de lijn af te halen.

Tien minuten na rust was het dan toch raak. Bryan Linssen profiteerde in de 57ste minuut van een slippertje achterin bij de Amsterdammers. Maximilian Wöber liet de bal iets te ver voor zich uit springen. Linssen reageerde scherp en onderschepte de bal waarna hij de bal strak in de linkerbovenhoek schoot: 2-0

Ajax had slechts vier minuten nodig om terug in de wedstrijd te komen. Na een corner was het invaller Mateo Cassierra,  die de bal in het doel kopte: 2-1. Vitesse leek enigszins verrast door de aansluitingstreffer. Ajax gooide er een schepje bovenop en zag één minuut later de kans om op gelijke hoogte te komen via de paal uiteenspatten.

Vitesse toonde zich veerkrachtig. De ploeg van Fraser zette hoger druk en met succes. In de 70ste minuut was het wederom Linssen die scherp reageerde op een vrije trap van Mason Mount. Met uitgestrekt been schoot de Limburger de bal achter Onana: 3-1.

Ajax gaf zich niet snel gewonnen. De Amsterdammers oefenden druk uit in het zestienmetergebied van Vitesse en kwamen een aantal keer gevaarlijk één op één met Remko Pasveer. De doelman stopte de ene na de andere grote kans. In 85ste minuut maakte Ajax er dan toch nog een spannende slotfase van. Op aangeven van Amin Younes tikte de spits de bal van dichtbij binnen: 3-2.

Volgende week neemt Vitesse het op tegen FC Utrecht. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in Stadion Galgenwaard. Tickets zijn te koop via Vitesse.nl/tickets.