12 april 2014 In de media

Van Leeuwen: ‘Dat Vitesse geen kampioen mocht worden is echt onzin’

Ted van Leeuwen ontkent dat Vitesse in zijn tijd als technisch directeur geen kampioen mocht worden van Chelsea.
Voormalig voorzitter Merab Jordania beweerde dat onlangs in een geruchtmakend interview, waardoor de KNVB zelf een onderzoek startte.

Ook Van Leeuwen moest de gang van zaken toelichten aan de voetbalbond. Wat Van Leeuwen precies heeft verteld in gesprek met de KNVB wil hij niet zeggen. 'Dat is vertrouwelijk', aldus de kersverse technisch directeur van Anorthosis Famagusta.

Wel wil hij de woorden van Jordania, die in Arnhem inmiddels plaats heeft gemaakt voor de eigenlijke geldschieter Alexandr Chigirinsky maar de club nog altijd een warm hart toedraagt, ontkrachten. 'Ik kan me heel goed voorstellen dat hij zoiets uit frustratie roept, maar ik heb het zelf nooit op papier zien staan.'

'En dat zou ook niet logisch zijn', vervolgt Van Leeuwen. 'Dan haal je geen trainers als Fred Rutten en Peter Bosz in huis of krijg je spelers als Lucas Piazón of Christian Atsu tot je beschikking.

Kampioen worden past misschien niet geheel in de doelstelling als je als opleidingselftal moet fungeren voor een topclub, maar dat Vitesse geen kampioen mócht worden is echt volstrekte onzin.'
 

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: