23 maart 2015 In de media

Van der Heijden niet overtuigd van VfB Stuttgart

Jan-Arie van der Heijden (27) is bezig aan zijn laatste wedstrijden voor Vitesse. Waar zijn toekomst daarna ligt, weet de oud-Ajacied nog niet.
In januari probeerde Huub Stevens de verdediger tevergeefs naar VfB Stuttgart te halen. Van der Heijden twijfelt of hij naar de Duitse club wil, mocht de hekkensluiter van de Bundesliga zich wederom melden voor de transfervrije speler.

Van der Heijden staat sinds de zomer van 2011 onder contract bij Vitesse. Daarvoor stond hij op de loonlijst van Ajax, maar werd de verdediger in de laatste twee seizoenen verhuurd aan Willem II. In Amsterdam maakte Van der Heijden amper kans op speelminuten in het shirt van Ajax. Die minuten maakt hij wel bij Vitesse. Vanaf zijn komst naar Arnhem is Van der Heijden een vaste waarde.

Maar na vier seizoen gaat daar een einde aan komen. "Ik ga Vitesse verlaten", zegt Van der Heijden tegen Voetbal.com. "Wat de toekomst brengt weet ik nog niet. Ik ben er mee bezig. Ik moet gewoon goed blijven spelen en dan denk ik dat het wel in orde komt. Er speelt wel wat, maar eerst wachten of dat concreet wordt. Dan is er een moeilijke en belangrijke beslissing te nemen voor mijn carrière."

Van der Heijden loopt transfervrij de GelreDome uit. Vitesse had in januari nog wat aan hem kunnen verdienen. Die mogelijkheid was er ook zeker, omdat het VfB Stuttgart van Huub Stevens belangstelling had voor Van der Heijden. Het kwam echter nooit van de grond. "Uiteindelijk moeten de clubs eruit komen. En jijzelf ook nog met het team. Of het concreet was? Dat kun je niet zeggen. Ik ben gewoon bij Vitesse gebleven en in de zomer zullen we verder kijken", aldus Van der Heijden.
 

In de zomermaanden ligt het voor de hand dat de Zuid-Hollander voor een buitenlands avontuur kiest. Hij heeft er nooit geen geheim van gemaakt ooit eens over de grens te willen kijken. Of hetzelfde VfB Stuttgart meteen weer een optie is, weet Van der Heijden niet. "Op dit moment staan zij onderaan in de Bundesliga. Dat past misschien niet helemaal bij mijn kwaliteiten", denkt Van der Heijden. "Ik moet even gaan kijken wat echt concreet wordt en dan zul je het wel zien."

Derde plaats
Eerst staan er in ieder geval nog zes wedstrijden met Vitesse op het programma. Na de overwinning van zaterdag bij Go Ahead Eagles (0-2) mag de ploeg van trainer Peter Bosz nog een klein beetje hopen op de derde plaats. Die plek levert na 34 wedstrijden een ticket voor de Europa League op. Vitesse zal dan een gat van zeven punten met nummer drie Feyenoord moeten overbruggen. Als dat niet lukt spelen de Arnhemmers in de play-offs.

Aan het programma van Vitesse ligt het niet, want met wedstrijden tegen FC Groningen, SBV Excelsior, FC Dordrecht, ADO Den Haag en FC Utrecht is het programma niet heel zwaar. Daarnaast speelt Vitesse ook nog een uitwedstrijd tegen Feyenoord, met AZ als de voornaamste concurrent om plek drie. "Je bent afhankelijk van andere ploegen. We kijken gewoon naar onszelf.

Ik denk dat we al een tijdje een goede, stijgende lijn te pakken hebben", zegt Van der Heijden over de derde plaats. "Wij moeten onze wedstrijden winnen, dan weet je nooit wat erin zit. We kijken naar boven. We richten ons op onszelf. We hebben in de eerste seizoenshelft teveel punten laten liggen waardoor je het niet meer in eigen hand hebt. Als je nu terugkijkt is dat zonde”.
 

Voetbal.com / Foto’s SV

Hoofdsponsor: