5 februari 2016 In de media

Van den Brom kiest ook tegen Vitesse voor Opdam

Levi Opdam maakt zaterdag zijn Eredivisie-debuut voor AZ. De jonge rechtsback is in het duel met Vitesse de vervanger van de geschorste Mattias Johansson.
In het bekerduel met HHC Hardenberg maakte Opdam zijn eerste minuten voor de ploeg van John van den Brom.'Hij heeft het tegen HHC goed gedaan en laat ook bij Jong AZ al langer zien dat hij het niveau aankan', aldus Van den Brom op de clubsite over de negentienjarige Opdam. 'Tegen Vitesse is het overzichtelijk voor Levi, want zij spelen met buitenspelers', licht de trainer zijn keuze toe. 'Als ze in een 4-4-2-systeem zouden spelen, was het een ander verhaal geweest.'

Van den Brom was tevreden over de focus van zijn selectie: 'Ik heb niemand in de spelersgroep over de loting van de beker (Feyenoord-uit, red.) gehoord, ze zijn alleen maar met Vitesse bezig. Dat vind ik mooi. We willen doorgaan met waar we mee bezig zijn', doelt hij op de uitstekende reeks van zijn ploeg. AZ won zijn laatste vier competitieduels en steeg naar de achtste plaats, slechts vijf punten achter nummer drie Feyenoord.

Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen de twee in Arnhem in een overwinning voor AZ (0-2). 'Het positiespel van Vitesse is heel goed verzorgd, maar we hebben daar een heel goede wedstrijd gespeeld en verdiend gewonnen. We weten dus hoe we ze moeten bestrijden', aldus Van den Brom.

Nummer acht AZ kan zaterdag (19.45 uur) bij winst het twee plaatsen hoger staande Vitesse op de ranglijst passeren. 'We staan weer in de subtop en hebben alles in eigen hand. De komende weken kunnen we tegen de concurrenten dubbele punten pakken. Dat begint zaterdag', verheugt de trainer zich op het duel met zijn oude club.
 

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: