19 april 2015 In de media

Vako MotM, McEachran de complimenten

Valeri Qazaishvili scoorde tweemaal tegen FC Dordrecht en werd Man of the Match bij Vitesse.
De man die de meeste complimenten na de wedstrijd kreeg was Josh McEachran.

Het Chelsea-talent verving vorige week schier moeiteloos de geschorste Marko Vejnovic tijdens het uitduel tegen Excelsior (1-3).
 
Zaterdag stond McEachran tijdens de wedstrijd Vitesse – FC Dordrecht (3-0) andermaal in de basis in plaats van Davy Pröpper, die een duel moest missen na een schorsing (5de gele kaart).
 
De Engelse middenvelder maakte indruk en heerste op het middenveld. Hij bracht rust, heeft een uitstekende techniek, goed overzicht en beschikt over een vlijmscherpe steekpass.
 
Vitesse ziet na afloop van dit seizoen mogelijk Marko Vejinovic en Davy Pröpper vertrekken. Beide middenvelders worden nadrukkelijk gevolgd door diverse clubs waaronder Ajax en PSV.
 
De clubleiding van de Arnhemmers doen verwoede pogingen om de van Chelsea gehuurde spits Bertrand Traore ook volgend seizoen in Arnhem te houden, maar zouden er ook goed aan doen om dezelfde inspanning voor de talentvolle middenvelder Josh McEachran te investeren.
 
Josh McEachran debuteerde in 2010 in het betaald voetbal in het shirt van Chelsea FC, waar hij doorstroomde vanuit de jeugdopleiding. Die club verhuurde hem gedurende het seizoen 2014/15 aan Vitesse.
 
McEachran maakte zijn debuut voor het eerste elftal van Chelsea in de Champions League-match tegen het Slowaakse MŠK Žilina op 15 september 2010 als invaller. Hij was daarmee de eerste speler in de Champions League die na de start van de eerste editie werd geboren. McEachran maakte zijn Premier League-debuut op 25 september in een 1-0-verlies voor zijn team tegen Manchester City FC.
 
McEachran kreeg van de Chelsea-supporters in maart 2011 de prijs voor Young Player of The Year.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: