21 december 2014 In de media

Uitstekende eerste helft levert Vitesse winst op

Na zeven competitiewedstrijden zonder zege heeft Vitesse zondag weer eens een duel in de eredivisie gewonnen. De Arnhemmers versloegen thuis Heracles Almelo met 3-0.
Die stand was bij rust al bereikt. Bertrand Traoré zette Vitesse halverwege de eerste helft op voorsprong en maakte nog voor rust ook de 3-0. Zakaria Labyad had na een half uur de tweede goal gemaakt.

Na de bekerstunt in Amsterdam van donderdag (0-4 tegen Ajax) domineerde Vitesse zondag ook tegen Heracles. Grote kansen leverde dit aanvankelijk echter niet op en de eerste mogelijkheden waren zelfs aan de andere kant. Een vrije trap van Oussama Tannane na een kwartier werd door 'de muur' van richting veranderd en overgetikt door doelman Eloy Room. Even later mocht Iliass Bel Hassani vrij inschieten vanaf de rand van het strafschopgebied, maar Room redde wederom.

Halverwege de eerste helft drukte Vitesse door. Zakaria Labyad schoot eerst nog op de vuisten van doelman Dennis Telgenkamp, maar kort daarna was het raak via Traoré. Renato Ibarra legde vanaf rechts terug op de Burkinees, die uit stand raak schoot. Na een half uur spelen was de wedstrijd al bijna beslist met de 2-0 van Labyad, die tegendraads raak schoot op een voorzet van Marko Vejinovic vanaf de rechterflank.

Heracles kon nog terug in de wedstrijd komen, maar Labyad haalde de inzet van Bryan Linssen van de lijn. Daarop besliste Vitesse het duel nog voor rust definitief met de 3-0 van wederom Traoré. Na een mooie steekpass van Davy Pröpper kon hij weglopen bij de Almelose verdedigers en beheerst raak schieten. Na rust leek Vitesse vrede te hebben met 3-0 en waren de beste kansen voor Heracles. Die waren echter niet aan onder anderen Tannane en Linssen besteed.