Vitesse in de media
Tussenbalans:Backs zwakke schakels bij Vitesse 06/10/2017

Vitesse staat na een turbulente transferzomer stevig in de steigers. Trainer Henk Fraser heeft de meeste automatismen in zijn vernieuwde equipe al ingeslepen. Met de interlandperiode om te herstellen en bij te tanken, kan in Arnhem nu de tussenbalans worden opgemaakt.

Daar zijn er, zo blijkt na twee maanden in het seizoen, de nodige zorgen. Voor Fraser staat Matt Miazga niet ter discussie. Het tweede jaar op huurbasis vanuit Chelsea is een zegen voor de Arnhemse club. De Amerikaan blinkt uit in het centrum van de defensie.

Büttner
De backs blijken daarentegen een hoofdpijndossier. Alexander Büttner is na zijn, naar verluidt zelf opgezette, transferflirt met PSV op een dwaalspoor beland. Na een prima voorbereiding is er sprake van verval. Dat zit vooral in mentale gesteldheid. De Achterhoeker overschat zichzelf op links en verwaarloost zijn verdedigende taken. Soms sjokt Büttner terug naar zijn positie.

Büttner snapte zijn wissel tegen OGC Nice niet. Maar in Frankrijk werd zijn defensieve zwakte pijnlijk blootgelegd. Zijn persoonlijke tegenstander Alassane Pléa tartte hem met trucs en scoorde voor rust ook tweemaal.

Voor de Achterhoeker is de interlandperiode een tijd van bezinning. Büttner moet terug naar de basis. 

Dabo
Fankaty Dabo is het probleemkind van Vitesse op de rechtervleugel. De huurling van Chelsea levert voetballend nauwelijks een bijdrage. Zijn voorzetten zijn bijvoorbeeld dramatisch. Opbouwend oogt hij als een twijfelaar.

Technisch directeur Mohammed Allach moet daarmee deze winter de markt op voor een extra rechtsback. Vitesse beschikt vooralsnog namelijk niet over een alternatief. Julian Lelieveld wordt daarvoor klaargestoomd, maar het talent uit eigen huis maakt de benodigde stappen niet snel genoeg.

Voor Dabo rest intussen de positieve noot: hij schuttert geregeld, maar dat heeft nog niet tot een rits doelpunten geleid. Al houdt iedereen bij Vitesse zijn hart geregeld vast. De Brit moet echt stappen maken. Dan neemt Vitesse in kracht en kwaliteit toe.


Bron: Gelderlander / Foto's SV Deel online:  
www.gelderlander.nl www.gelderlander.nl