25 oktober 2014 In de media

Tighadouini helpt NAC aan remise

NAC Breda heeft een verdienstelijk punt overgehouden aan de lastige uitwedstrijd bij Vitesse.
Het elftal van interim-coach Eric Hellemons poetste twee keer een achterstand weg dankzij Adnane Tighadouini, die er zo voor zorgde dat de Brabanders voor het eerst sinds februari weer eens meer dan één keer scoorden in een uitduel.

Beide ploegen schieten weinig op met de remise: Vitesse blijft in de subtop staan, terwijl voor NAC de zorgen blijven voortduren. De Bredanaars staan zestiende.

Jelle ten Rouwelaar had de plek tussen de palen nog niet ingenomen, of de doelman van NAC moest al aan het werk. Bertrand Traoré leek namelijk na één minuut de score te openen, maar vond de attente Ten Rouwelaar op zijn pad. Vitesse was vervolgens de betere ploeg, maar mocht toch van geluk spreken dat het na twaalf minuten niet tegen een achterstand aankeek. Kingsley Boateng kon alleen op Piet Velthuizen af, maar faalde oog in oog met de doelman.

Davy Pröpper en Kelvin Leerdam waren daarna dreigend namens de thuisploeg, dat echter een strafschop nodig had om de ban te breken.Een overtreding op Denys Oliynyk in de zestien leidde tot het buitenkansje van elf meter, dat door Marko Vejinovic dankbaar werd geïncasseerd: 1-0. NAC kreeg nauwelijks tien minuten later echter dé mogelijkheid om langszij te komen. Tighadouini werd gevloerd in de zestien, waarna ook Erik Falkenburg mocht aanleggen vanaf de strafschopstip. Zijn gehaaste schot vloog echter over.

Vitesse had daarna de marge moeten verdubbelen en met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust in moeten gaan, maar een enorme misser van Abiola Dauda stond dat in de weg. Voor een vrijwel open doen gleed de spits de bal tegen de paal.[/]Toch leek er weinig aan de hand voor Vitesse, dat ook na rust weer fris begon. Pröpper was met een gekruld schot van rand zestien dicht bij een treffer, waarna ook Traoré en Leerdam zich lieten gelden. Ten Rouwelaar hield zijn doel echter schoon en zag hoe zijn medespelers niet veel later aan de overkant toesloegen.

Na balverlies op het middenveld bij Vitesse werd Boateng gelanceerd, die stuitte op Velthuizen. Tighadouini stond echter op de juiste plaats om de rebound binnen te werken.Vitesse was daarna de draad even kwijt en had het geluk dat Falkenburg een kwartier voor tijd naliet om de trekker nogmaals over te halen. Het duel leek daarna af te stevenen op een remise, maar een nieuwe uitspatting van Vejinovic leek dat te voorkomen. Dit keer mocht de middenvelder aanleggen voor een vrije trap, die hij stijlvol achter Ten Rouwelaar in de kruising schoot: 2-1.

De weg naar de vierde zege op rij lag daarmee open voor de thuisploeg, maar Tighadouini stak daar alsnog een stokje voor. Ook hij schoot, dankzij een fout van Velthuizen, raak uit een vrije trap. Die 2-2 bleef in de resterende vier minuten ongewijzigd.