16 maart 2019 In de media

Tiental Vitesse strijdend ten onder in Almelo

Vitesse heeft zaterdagavond met 3-2 verloren van Heracles Almelo. De Arnhemmers kwamen na veertig minuten spelen met tien man te staan door een rode kaart voor Max Clark. Voor Vitesse waren Navarone Foor en Matus Bero trefzeker. Adrian Dalmau (2x) en Dario van den Buijs troffen doel voor de thuisploeg.
Bij Vitesse keerde Thulani Serero terug in de basis. Dat ging ten koste van Alexander Büttner, die op de reservebank begon. Het duel in Almelo barstte vanaf het begin los. In de tweede minuut werd Vitesse dreigend via Mohammed Dauda. Een lange bal viel achter de verdediging, maar Dauda wist doelman Janis Blaswich van dichtbij niet te passeren.

Vanuit het niets stond de thuisploeg op voorsprong. In de vijfde minuut kopte Dalmau een voorzet eenvoudig binnen: 1-0. Twee minuten later stond het alweer gelijk. Foor kopte uit de rebound de bal uiterst precies in de bovenhoek raak: 1-1.

Vervolgens bleef het kansen regenen in het Polman Stadion. Eerst trok Martin Ødegaard naar binnen, maar zijn afstandsschot ging rakelings naast. Even later kwam de bal in de kluts bij Clark, die hard voorlangs schoot. De grootste kans kwam op naam van Dauda. Hij liep zich goed vrij, maar de aanvaller schoof een lage voorzet vanaf links in kansrijke positie naast.

In de 26ste minuut keek Vitesse weer tegen een achterstand aan. Clark kreeg een gele kaart na een overtreding op Brandley Kuwas. Diezelfde Kuwas vond bij de vrije trap het hoofd van Dalmau, die zijn tweede treffer binnen knikte 2-1. Nadat Kara, die deze week voor de eerste keer in zijn carrière werd opgeroepen voor het nationale team van Rusland, de lat had geraakt, sloeg het noodlot voor Vitesse toe. Clark beging opnieuw een fout op Kuwas, wat hem een tweede gele, en dus een rode kaart, opleverde.

Toch boog Vitesse de achterstand om. Na ingrijpen van de VAR wees scheidsrechter Bjorn Kuipers naar de stip. Kristoffer Peterson bleek een schot met zijn arm te hebben geblokt. Bero benutte de strafschop op slag van rust: 2-2.

Na rust bleef Vitesse, ondanks dat het met tien man stond, vechten voor de overwinning. Na een uur spelen was Ødegaard dichtbij Arnhems succes. Na een snelle uitbraak ging zijn poging net voorlangs. In de 61ste minuut moest Vitesse voor de derde keer een treffer incasseren. Nu was het Van den Buijs die met een kopbal het net vond: 3-2.

Ook na deze mokerslag bleef Vitesse vechten voor wat het waard was. Dat resulteerde in een aantal grote kansen. Eerst kopte invaller Thomas Buitink een corner van Ødegaard naast. Daarna gaf Serero een geweldige steekpass op Linssen, die zijn poging geblokt zag worden door de voeten van keeper Blaswich. Eduardo bracht op zijn beurt geweldig redding op een kopbal van Dalmau. Daarna was het weer Vitesse met gevaar, maar het schot van Büttner van randje zestien ging net over.

In de laatste tien minuten van het duel gaf Vitesse alles behalve de moed op. Invaller Hilary Gong draaide zich knap vrij, dacht niet na en haalde verwoestend uit, maar zijn inzet spatte uiteen op de lat. Hoewel de geel-zwarten met één man minder op het veld stonden hadden zij het beste van het spel. Helaas kwam er geen gelijkmaker meer op het scorebord te staan, waardoor het team van hoofdtrainer Leonid Slutskiy met een 3-2 verliespartij van het veld af stapte.

Volgende week wordt er vanwege de interlands geen Eredivisiewedstrijd gespeeld. De volgende wedstrijd is op zaterdag 30 maart. Dan staat de uitwedstrijd vs ADO Den Haag (aanvang 18.30 uur) op het programma.