30 augustus 2015 In de media

Tien Vitessenaren opgeroepen voor nationale selecties

Tien A-selectiespelers komen in actie voor hun nationale selecties. Onder meer Kashia, Room, Diks, Solanke en Rashica zijn opgenomen in vertegenwoordigende elftallen van hun land.
Vitesse Media maakte een overzicht en volgt de verrichtingen van de spelers op de voet.

Rochdi Achenteh zit bij de selectie van Marokko. Zij spelen op 5 september een kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup tegen Sao Tomé-Principé. Marokko is de kwalificatiereeks goed begonnen. In juni van dit jaar werd de eerste wedstrijd tegen Libië met 1-0 gewonnen.

In de selectie van Georgië zijn Guram Kashia en Valeri Qazaishvili opgenomen. Georgië speelt in de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2016 op 4 september tegen Schotland en drie dagen later tegen Ierland.

Eloy Room speelt met Curaçao twee kwalificatiewedstrijden voor het WK 2018. Zij nemen het op tegen El Salvador. De eerste wedstrijd is op 4 september, vier dagen later is de tweede confrontatie.

Buiten kwalificatiewedstrijden worden ook oefeninterlands gespeeld. Renato Ibarra speelt met Ecuador op 8 september een vriendschappelijke wedstrijd tegen Honduras.

Danilo Pantic speelt met Servië O21 een kwalificatiewedstrijd voor het EK O21 in 2017. Zij spelen op 8 september tegen de leeftijdsgenoten van Litouwen. Ook Albanië wil zich plaatsen voor dit toernooi. Milot Rashica zit bij de definitieve selectie van Albanië voor de wedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Israël en Portugal. Deze wedstrijden worden op 3 en 8 september gespeeld.

Isaiah Brown en Dominic Solanke zitten in de definitieve selectie van Engeland O19. De Vitessenaren spelen twee oefenwedstrijden. Op 4 september spelen zij tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland en drie dagen later tegen Kroatië O19.
 

Kevin Diks zat bij de voorlopige selectie van Jong Oranje, maar is uiteindelijk niet definitief geselecteerd. Diks is wel opgenomen in de selectie voor Oranje O20, het zogeheten beloftenelftal. Op vrijdag 4 september en maandag 7 september speelt Oranje O20 vriendschappelijke duels tegen Frankrijk onder 20. Beide wedstrijden vinden plaats bij FC Lisse, op Sportpark Ter Specke.

Sheran Yeini speelt niet mee met de nationale selectie. Aangezien Yeini nog in de opbouwfase van zijn revalidatietraject zit, heeft de meervoudig Israëlisch international aangegeven niet fit genoeg te zijn voor de interlandwedstrijden van Israël, het nationaal team waartoe hij normaal wel behoort. Ook Marvelous Nakamba, die steevast Zimbabwaans international is, heeft afgezegd om zich te richten op het volledig fit worden aangezien de sterke middenvelder al enige tijd met lichte klachten rondloopt.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: