1 november 2014 In de media

Te veel kunstgras op Nederlandse velden?

Volgens Klaas-Jan Huntelaar is het een ‘bizarre situatie’. „Wat in Nederland gebeurt zie je nergens anders.”
Zes eredivisieclubs spelen op kunstgras. Dat kunnen er nog meer worden, aangezien de helft van de clubs in de eerste divisie ook op deze natuurlijk ondergrond spelen. Wat heeft dit voor een effect op het imago van de Nederlandse competitie? De ECV gaat het navragen bij de clubs.

 "Het maakt het er ook niet aantrekkelijker op om eventueel mijn loopbaan in de eredivisie af te sluiten. Ik vind dat de KNVB richtlijnen moet opstellen.”

„De KNVB staat neutraal tegenover kunstgras”, aldus woordvoerder Koen Adriaanse. „Als een veld aan de voorwaarden van de FIFA voldoet dan is de beslissing aan desbetreffende club. Of het feit dat er nu zes clubs in de eredivisie op kunstgras spelen schadelijk is voor het imago van onze competitie? Dan zal je even met de ECV moeten bellen.”

„Het is niet aan ECV om hier de koers in te bepalen”, aldus pr-manager Maarten van Rooijen van de Eredivisie CV (ECV), de overkoepelende organisatie van de 18 eredivisieclubs. „Die wordt bepaald door de clubs.

Wat we wel gaan doen is het bespreekbaar maken op onze bijeenkomst deze maand. Wat willen de 18 clubs en wat gaan we er vervolgens aan doen? Maar dan ben je er nog niet: de halve Jupiler League speelt inmiddels op kunstgras. Als dan een club promoveert naar de eredivisie krijg je het kunstgras er gratis bij. Als dit vraagt om een aanpak, dan wel om een geïntegreerde aanpak.”

Lees ook: 'Geen voorbereiding Vitesse op kunstgras'
 


Vitesse speelt op een natuurlijke grasmat
Metro / Foto’s SV

Hoofdsponsor: