9 oktober 2015 In de media

Taakstraf Willem II-supporters voor belagen stewards Vitesse

Voor het belagen van een aantal Vitesse-stewards hebben 4 Willem II-supporters uit Tilburg vrijdag een werkstraf opgelegd gekregen.
De rechtbank legde werkstraffen op variëren van 25 uur tot 50 uur. Ook moeten zij de supporters de stewards schadevergoeding betalen.Het is kwalijk dat een kleine groep mensen het plezier van andere mensen verpest

Op 28 januari 2013 ging het tijdens de wedstrijd Vitesse-Willem II mis. De bussen van de Willem II-supporters stonden voor het begin van deze wedstrijd geparkeerd aan de noordzijde van stadion GelreDome. Enkele supporters liepen vanaf de bus direct naar de stadionmuur toe en plasten tegen deze muur.

Vechtpartij
Toen een Vitesse-steward hier iets van zei, ontstond er een vechtpartij. Daarbij werd de steward meerdere malen getrapt en geslagen. Ook een toegesnelde steward die zijn collega te hulp schoot, ontving daarbij enkele trappen. Toen een andere groep supporters van Willem II richting de vechtpartij liep, heeft een aantal stewards van Vitesse geprobeerd te voorkomen dat zij zich met de vechtpartij gingen bemoeien. Ze probeerden een linie te vormen. De Willem II-supporters zijn door deze linie gebroken en er vielen opnieuw enkele rake klappen.

Voorbeeldfunctie
De rechtbank verweet de supporters dat ook zij een voorbeeldfunctie hebben. 'Het is kwalijk dat een kleine groep mensen het plezier van andere mensen – waaronder ouders met vaak jonge kinderen – verpest. Daarnaast krijgt zowel de voetbalsport als hun eigen voetbalclub te maken met negatieve publiciteit.'
 


Willem II-supporters in 2013 in het uitvak van GelreDome
Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: