14 april 2018 In de media

Swingend Vitesse verpulvert Sparta Rotterdam

Vitesse heeft zaterdagavond geen spaan heel gelaten van Sparta Rotterdam. Interim-hoofdtrainer Edward Sturing zag zijn ploeg thuis met 7-0 winnen van Sparta Rotterdam, de grootste overwinning van de Arnhemmers in de Eredivisie ooit.
Vitesse begon ijzersterk aan de wedstrijd en beleefde een bliksem start. Na één minuut en negen seconden spelen was het al raak voor de Arnhemmers. Nadat de ploeg hoge druk uitoefende op de helft van de bezoekers, was het Thulani Serero die Vitesse op voorsprong schoot. De middenvelder had een scherp oog voor het doel en poeierde de bal strak in de verre hoek: 1-0. Daarmee maakte de Zuid-Afrikaan, zijn eerste doelpunt voor Vitesse.

Vitesse had de smaak goed te pakken en zette na de 1-0 het goede spel voort. Na ruim een kwartier spelen verstevigde Vitesse haar positie door de score te verdubbelen. Het was Roy Beerens die scherp reageerde op een afgezwaaide voorzet vanuit de linkerkant. De vleugelaanvaller kapte op de rand van het zestienmetergebied zijn directe tegenstander uit, waarna de behendige aanvaller zijn eerste doelpunt namens Vitesse binnen krulde: 2-0.

Na een half uur spelen stond Tim Matavz goed gepositioneerd bij een voorzet van Linssen. Vanuit de kluts trommelde de boomlange spits de bal achter Sparta-doelman Jannik Huth: 3-0. Op slag voor rust was Vitesse dichtbij haar vierde doelpunt. Frederik Holst redde ternauwernood een gerichte kopbal van aanvoerder Kashia van de doellijn. Daarmee behoedde de Sparta-verdediger zijn ploeg van een verdere achterstand.

Niet veel later moesten de Rotterdammers met tien man verder. Michiel Kramer ontving een rode kaart. De spits kwam in duel met Alexander Büttner ten val en raakte de verdediger daarna vol in het gezicht.

Na rust was het Vitesse dat het spelbeeld vormde. De Arnhemse equipe voerde, net als in de eerste helft, de druk op en nam regelmatig het Rotterdamse doel onder vuur. Onder andere Matavz had in de 52steminuut de mogelijkheid om de scoren uit te breiden. Zijn schot vanuit de draai miste op één haar het doel.

Even later zette Navarone Foor zijn tegenstander met een prachtige kapbeweging op het verkeerde been waarna de Bryan Linssen op aangeven van Foor de bal strak in de verre hoek plaatste: 4-0.

In de 72steminuut zetten de Arnhemmers het doelpuntenfestijn voort. Een strakke voorzet van Mason Mount werd van dichtbij met de buitenkant van de schoen binnengetikt door Matavz, die daarmee zijn tweede van de avond maakte: 5-0.Daar bleef het niet bij, want in de 78steminuut was het Bruns, die net één minuut in het veld stond, die na een op maat gesneden steekbal van Linssen de 6-0 binnenschoot.

Tien minuten voor tijd maakte Linssen het Arnhems feestje helemaal compleet door de ploeg op 7-0 te schieten. De Limburger mocht vrij doorlopen waarna hij de bal met een poeier in de rechterbovenhoek schoot.

Vitesse neemt het op woensdag 18 april op in Alkmaar tegen AZ. Tickets zijn te koop via www.vitesse.nl/tickets.