7 mei 2015 In de media

Supportersvereniging Vitesse ontstemd: ‘In het uiterste geval gaan we tot een kort geding’

De supportersvereniging van Vitesse is ontstemd over het verbieden van de wedstrijd tegen Feyenoord van aanstaande zondag.
'Een nederlaag voor het voetbal. Het is ironisch dat een politiestaking oorzaak is van een wedstrijd die niet door kan gaan', zo vertelt voorzitter Stef ten Thij. 

De supportersvereniging rekent erop dat er een oplossing komt die goed is voor alle supporters. 'Dus ook voor de Vitessesupporters.' Ten Thij gaat er vanuit dat er met de verplaatsing van de wedstrijd rekening wordt gehouden met een eerlijk competitieverloop.

'Mocht de wedstrijd bijvoorbeeld zonder uitsupporters gespeeld moeten worden, dan gaan wij in het uiterste geval zelfs over tot een kort geding.'

De supportersvereniging volgt de ontwikkelingen actief en blijft met Vitesse in gesprek over de vorderingen.

'Niet over de ruggen van supporters'

De supportersvereniging van Feyenoord is vooral boos op de politie. 'Stakingsrecht prima, maar niet over de ruggen van de supporters', zegt voorzitter Smit. Hij vindt dat de politie weigert haar werk te doen.

Voor de beslissing van Aboutaleb heeft de Feyenoord Supportersvereniging begrip. 'De burgemeester moet voor veiligheid zorgen, ik snap dat hij dat dat niet kan', aldus de voorzitter.

Lees ook: 550 Vitessenaren de dupe
 


Vitesse-supporters in het uitvak in de Kuip tijdens seizoen 2013-2014
Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: