27 augustus 2015 In de media

Supportershome Vitesse bijna klaar voor gebruik

De tien meter lange bar met drie tappunten staat er, een timmerman slaat steigerplanken tegen het podium. Het nieuwe supportershome van Vitesse, naast GelreDome, is bijna klaar.
Vandaag legt een stratenmaker het Vitesse-logo voor de entree.
 
Zondag aanstaande, de dag van het duel Vitesse – Cambuur in Arnhem, kan de aanhang van Vitesse in het pand terecht, zegt Paul Koster, interim-voorzitter van de supportersvereniging. Een datum voor de officiële opening is er nog niet.
 
Het gebouw staat op de plek waar van 2005 tot afgelopen juni het tijdelijke supportershome stond. De naam blijft Monnikenhuize en een deel van het oude interieur verhuist mee. Pedro is afgelopen weekeinde begonnen met het maken van een nieuwe graffiti van clubicoon Theo Bos. Vanaf de snelweg is het kunstwerk goed zichtbaar. Net als op het oude pand wordt 'Mister Vitesse' geëerd.
 
De Wall of Fame, met portretten van de door de fans gekozen spelers van de afgelopen jaren, krijgt een plekje in het onderkomen, evenals sjaals en shirts die jarenlang in het oude home hingen. "Het moet vertrouwd voelen, Vitesse ademen. Zoiets moet groeien", zegt Koster.
 
Tijdens de bouw van het pand, dat eigendom is van Vitesse en wordt gehuurd door de supportersvereniging, zijn diverse aanpassingen doorgevoerd. Zo is vlak bij de entree een rookruimte gecreëerd en zijn de toiletten voorzien van gele deuren en geel met zwarte accenten in het tegelwerk.
 
Ook bij stadion Nieuw Monnikenhuize had Vitesse een home. Het Happy Home, vernoemd naar oud-voorzitter Happy Mogendorff, werd in 1998, na de verhuizing naar GelreDome, gesloopt.
 
Een permanent thuis
 
De supportersvereniging van Vitesse (SV) is blij met het nieuwe supportershome. Interim-voorzitter Paul Koster: "Een heel verschil met de oude situatie. Dit is een permanent thuis voor ons, geen noodgebouw. Wij hebben nu als SV het exclusieve gebruiks- en exploitatierecht, dat is contractueel vastgelegd. Dat was voorheen niet het geval."
 
Het oude home werd gedoogd door de gemeente. In 2013 is het bestemmingsplan aangepast, zodat er een permanent gebouw kon komen. Aan de bouw, die drie maanden heeft geduurd, gaan drie jaar voorbereiding vooraf. Een groot deel van de kosten wordt betaald door clubeigenaar Alexander Tsjigirinski.
 
Het nieuwe pand is groter. De vloeroppervlakte gaat van 520 naar 820 vierkante meter. Het clubhuis biedt plaats aan circa 900 supporters. In het pand is een aparte vergaderruimte en er zijn enkele opslagruimten.
 
Bij de bouw, uitgevoerd door Kuiper Arnhem, is gebruikgemaakt van verschillende materialen: staal, beton, kunststof, glas en aluminium. De buitenplaten zijn geel en de ramen zorgen ervoor dat de mensen binnen goed zicht hebben op het stadion.
 

'Een permanent thuis, geen noodgebouw'

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: