18 juni 2017 In de media

Supportershome rustlocatie Nacht van de Vluchteling

Bijna elfhonderd wandelaars zijn tijdens de nacht van zaterdag op zondag vanaf Nijmegen naar Arnhem gelopen in de Nacht van de Vluchteling. Vrijwilligers van de Supportersvereniging Vitesse vingen hen op tijdens de derde rustlocatie op de route.
De wandelaars namen deel aan de eerste Gelderse editie van de Nacht van de Vluchteling en haalden zo geld op voor de Stichting Vluchteling.
 

 
Het startschot klonk om stipt middernacht. De route begon in de Kube, op het Honigcomplex in Nijmegen en ging via de Oversteek de Waal over, via Valburg en Elst naar Arnhem-Zuid.
 
Daar werd bij het Supportershome Monnikenhuize een rustplaats geboden. De wandelaars konden gebruik maken van het toilet, de voeten of stramme kuiten laten verzorgen of even te ontspannen bij muziek.
 

De vrijwilligers van de Supportersvereniging Vitesse werkten belangeloos mee en de SV stelde het supportershome gratis ter beschikking.
 

 
Het supportershome is de voetbalhuiskamer van de Supportersvereniging Vitesse in Arnhem en stond voor het tweede jaar op rij klaar om de lopers voorzien van een kopje koffie of thee. Normaal de plek waar Vitesse-supporters elkaar ontmoeten, deze nacht het sportiefste rustpunt op de route.
 
Vervolgens liepen de wandelaars de John Frostbrug over om vervolgens via het Openluchtmuseum te wandelen naar het bekendste park van Arnhem Park Sonsbeek. Om daar na 40 gelopen kilometers te finishen bij de monumentale, witte Stadsvilla Sonsbeek.
 

Supportersvereniging Vitesse – NvdV / Foto’s SV

Hoofdsponsor: